Recepti 29. prosinca 2016.

Zimske delicije: Svinjetina s kiselim kupusom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravi zimski ručak zagrijat će vas na najslasniji način

Kiseli kupus i svinjetina idealan su par, posebice u zimskim mjesecima. Pripremite ih na ovaj jednostavan, ali posve drugačiji način pa uživajte u nekim novim okusima. Odreske možete ostaviti u komadu ili ih nasjeckati na manje komadiće. Dodajte malo šećera pa pojačajte okuse, a želite li se u potpunosti upustiti u slasna zimska uživanja, poslužite uz kuhani krumpir s maslacem. Kombinaciji možete dodati i slaninu ili kakvo fino suho meso. Ubacite sve zajedno u pećnicu i navalite na sočan ručak.

Potrebno vam je:

  • 5 svinjskih odrezaka
  • 700 g sjeckanog kiselog zelja
  • 1 veća jabuka
  • 1 luk
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 2 žličice slatke mljevene crvene paprike
  • 1 žličica kumina
  • Sol, papar
  • Maslac

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte ulje pa ispecite odreske koje ste samo natrljali soli i paprom.
  2. Pecite oko pet minuta sa svake strane kako bi odresci dobili boju.
  3. Prebacite ih u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem.
  4. Na istoj tavi kratko pirjajte luk pa mu dodajte kiseli kupus.
  5. Dodajte sol, papar i crvenu papriku.
  6. Kada je gotovo, dodajte kumin i šećer.
  7. Pospite po odrescima i prekrijte folijom.
  8. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok se meso u potpunosti ispeče.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zeljka69 10:48 13. Siječanj 2020.

    gdje dođe jabuka iz recepta