31. svibnja 2016.

Savjeti i trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

pečenka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove savjete i postanite majstor u vlastitoj kuhinji.
  • Pečenka se brže peče ako je s kosti

Pečenka s kosti brže će se ispeći nego ona bez jer kost dovodi toplinu unutar mesa. A prije rezanja pečenka mora odstajati kako bi se sok vratio u meso.

Pesto genovese | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Pesto se najlakše priprema na ledu

Svježe listove bosiljka stavite u plastičnu vrećicu i zamrznite. Kad poželite pesto, smrvite zamrznuto lišće ne otvarajući vrećicu, a potom dodajte ostale sastojke (maslinovo ulje, češnjak, pinjole i permezan).

  • Od ostataka se pravi temeljac

Riblje glave, kosti, repne peraje nisu dobre za jelo, no od njih se pravi odličan temeljac - kuhajte ga s malo prešina, celera i lovora.

  • Pazite da se tjestenina ne raskuha u juhi

Kupovno tijesto za juhu omekša već od samog stajanja u vreloj vodi. Ako juhu ne namjeravate poslužiti odmah, upotrijebite domaću tjesteninu ili noklice.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.