15. lipnja 2016.

Savršeno hrskavi i aromatični krumpiri

krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatični, hrskavi izvana i kremasti iznutra - krumpiri spremljenii na grčki način najbolji su krumpiri koje ćete ikad probati.

Postoji nebrojeno mnogo savjeta kako pripremiti najbolje krumpire iz pećnice, no ovaj će vas zasigurno osvojiti i ostati s vama još dugo vremena. Riječ je o krumpirima spremljenim na grčki način koje najprije okupate u aromatičnoj mješavini začina, ubacite u pećnicu, a zatim gledate kako nastaje čarolija.

Potrebno vam je:

  • Krumpir
  • Češnjak
  • Maslinovo ulje
  • Origano
  • Limun
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i lagano nauljite posudu u kojoj ćete peći krumpir. 
  2. Ubacite krumpire, češnjak, origano i zalijte sokom jednog limuna, maslinovim uljem i čašom vode.
  3. Dobro protresite.
  4. Pecite oko 40 minuta.
  5. Povremeno provjerite i protresite.
  6. Ukoliko je krumpir suh, dodajte još vode.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.