Recepti 30. rujna 2016.

Slasne polpete od tune i limuna

polpete od tune
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavne i brze, polpete od tune odličan su ručak petkom.

Pomiješajte sve sastojke i pecite ih na malo ulja, jednostavnije zbilja ne može. Potrebno vam je svega pola sata za pripremu i pečenje polpeta, a zatim uživanje može početi. Poslužite ih uz povrće pripremljeno na maslacu, u hamburgeru, uz fini umak od jogurta i češnjaka ili pržene krumpiriće. Sjajan, lagan i ukusan obrok jednostavan je i brz način da uživate u samo jednoj konzervi tune.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva tune
  • 1 žličica senfa
  • 2 kriške kruha
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice peršina
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte tunu sa senfom, nasjeckanim kruhom, limunovom koricom i sokom, peršinom i lukom koji ste prethodno pirjali.
  2. Začinite soli i paprom pa dodajte jaje.
  3. Podijelite smjesu na pljeskavice, oblikujte ih i pecite polpete oko 4 minute sa svake strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.