Najdraži su nam deserti za čiju pripremu nam ne treba puno vremena i još nam ne treba pećnica. Donosimo vam recept za savršenu Snickers tortu.
Sastojci:
- 300 g kikiriki (neslani)
- 500ml vrhnja za šlag
- 5 jaja
- 8 žlica šećera
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1dl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica kikiriki maslaca
Priprema:
- Neslani kikiriki samljeti, a jednu šaku grubo sasjeckati.
- Čokoladu za kuhanje otopiti s mlijekom, šećerom, maslacem i kikiriki maslacem.
- Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg uz dodavanje šećera. U snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak i miješati.
- Posebno umutiti vrhnja za šlag ta ga lagano umiješati u smjesu snijega i žumanjaka.
Slaganje torte:
U kalup za torte prvo staviti dio mljevenog kikirikija, zatim staviti dio kreme, izravnati. Potom ponovno staviti kikiriki uz dodavanje nasjeckanog. Po tome prošarati rastopljenom čokoladu. Ponovno staviti kremu, zatim samo čokoladu, opet kremu, nakon toga kikiriki, pa prošarati čokoladom. Ponavljati postupak sve dok imate kreme.
Tortu ukrasite čokoladom i kikirikijem.
Staviti u zamrzivač i kad se stisne poslužiti.