03. prosinca 2016.

Sočna i slatka: Torta od lješnjaka, kruške i meda

kolač s kruškama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Torta koja će vas u hladne dane grijati i sladiti najljepšim jesenskim okusima.

Lješnjaci, kruške i med, jesenska kombinacija okusa s kojom ne možete pogriješiti. Pripremite jednostavnu tortu od ovih namirnica i uživajte u divnim, toplim okusima najšarenijeg godišnjeg doba. Lješnjaci i kruške izvrstan su spoj u samom biskvitu dok će glazura od meda i limuna dati završni dodir koji savršeno zaokružuje ovaj desert. Sladite se sezonski!

Potrebno vam je:

  • 6 žlica maslaca
  • 100 g brašna
  • 120 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kardamona
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 kruške
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lješnjake, prašak za pecivo, sol i kardamom.
  2. U drugoj posudi miksajte jaja i šećer.
  3. Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije pa istucite još malo.
  4. Maslac otopite i dodajte smjesi.
  5. Dodajte suhe sastojke mokrima i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  6. Prebacite u kalup za pečenje, posložite na ploške narezanu krušku po vrhu, pospite je šećerom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
  7. Za to vrijeme pomiješajte limunov sok i med.
  8. Kada je kolač gotov i malo se ohladio, premažite ga medom i limunovim sokom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.