Špajza 28. rujna 2016.

Sočni štapići: Pileći ražnjići s umakom od vrhnja s lukom

Ražnjići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi mesne ražnjiće s karameliziranim lukom i jednostavnim umakom od jogurta i češnjaka

Pripremi najslasnije ražnjiće na grill tavi ili roštilju i uživaj u okusima i mirisima sočnih delicija na štapiću. 

Predlažemo da ih poslužiš uz salatu od mladog luka i rotkvice ili pak klasičnu krumpir salatu!

 

Možda vas zanima... Ukusni ražnjići od piletine s kremastim umakom Špajza

 

Sastojci:

Karamelizirani luk:

  • 2 velika luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Prstohvat soli
  • Pola žličice smeđeg šećera
  • 1,5 žličica balzamičnog octa

Umak:

  • 200 ml jogurta
  • Češanj češnjaka
  • Žlica limunova soka
  • Sol, papar

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte iz naših regija te kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

 

Priprema:

  1. Dobro ugrij ulje u tavi pa dodajte luk i prži 15 minuta na umjereno jakoj vatri.
  2. Dodaj šećer, posoli i popapri te prži još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodaj ocat.
  3. Nareži piletinu na manje komade. Začini je solju, paprom i kurkumom. Prelij s malo maslinova ulja, a ostatak ugrij u tavi.
  4. Komadiće piletine najprije lagano zavrti prstima pa tako nabodi na ražnjiće.
  5. Za umak od jogurta pomiješaj sve sastojke i dobro promiješaj.

Poslužite uz piletinu s lukom.

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.