Špajza 16. studenoga 2016.

Pet jela koja ne biste trebali pripremati kod kuće

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Unatoč ljubavi prema kuhanju i hrani, postoji hrana koju se jednostavno ne isplati pripremati kod kuće. Pogledajte naš popis!

Pobornici smo domaće i svježe hrane, podržavamo kuhanje u najvećoj mogućoj mjeri, no ponekad i sami sebi volimo olakšati posao. Donosimo vam popis od pet jela koja se ponekad jednostavno ne isplati pripremati kod kuće.

Umaci poput kečapa i majoneze stvoreni su da ih kupujete u trgovini. Pripremate li ih kod kuće oni će svakako imati kraći rok trajanja dok će kupovni trajati duže što je dobra vijest za sve one koji ih ne koriste često. Istina jest da je domaća majoneza daleko svježija, pa čak i ukusnija od kupovne, no isplati li se zaista pripremati novu porciju majoneze svaki put kada vam zatreba za sendvič?

Svježa domaća tjestenina traži pažnju i znanje. Kako bi je pripremili potrebno vam je iskustvo u pripremi tijesta, alat za izradu i mnogi drugi dodaci koje prosječan čovjek ne može pronaći u svojoj kuhinji. Bez ikakve muke, tjesteninu gotovo jednako dobru kao što je svježa možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini. Suha tjestenina koju najčešće kupujemo, ukoliko je kvalitetna, može biti daleko bolja od one koju smo pripremili kod kuće i s kojom baš i nismo u potpunosti zadovoljni.

Tjestenina fail | Author: Instagram foto: Instagram

Pržena hrana naša je najdraža hrana, no pripremati je kod kuće može stvoriti pravi problem. Prženje u dubokom ulju donosi miris koji ne želimo na svojoj odjeći, prskanje ulja koje je teško oprati, a o opekotinama da i ne govorimo. Isplati li se zbilja prljati kuhinju za tri komadića pržene piletine i pomfrit? Izađite, počastite se i vratite u mirisan i čist dom.

Priprema lisnatog tijesta zbilja je kompliciran posao. Preklapanje, hlađenje, valjanje, ponovno preklapanje, a između svega toga maslac, prvo malo brdo maslaca. Najjednostavnije rješenje jest kupiti gotovo lisnato tijesto koje se može pronaći po zbilja niskim cijenama, a od njega pripremiti sve one ukusne specijalitete poput kroasana, punjenih lisnatih jastučića i drugih omiljenih grickalica.

Ljubitelji sushija, evo razloga da se izvedete na izvrstan sushi na provjerena mjesta umjesto gnjavaže s pripremom kod kuće. Najprije valja spomenuti kako je priprema domaćeg sushija poprilično skupa investicija, a zatim i da je za izradu pravog sushija potrebna vježba. Osim toga, potraga za kvalitetnom svježom ribom, algama i ostalim sastojcima oduzet će vam daleko više vremena nego da jednostavno uživate u već zarolanom sushiju od strane znalaca.

lisnato | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar hdoresic
    hdoresic 16:51 17. Studeni 2016.

    Amdejac pa valjda onaj stroj za rezanje rezanaca. Nemaš to? Za razvaljati je dosta i boca, slažem se.

  • Amdejac 23:58 16. Studeni 2016.

    Kakva je to oprema koju se nema kod kuće za napraviti domaću tjesteninu? Valjak za tijesto? Poslužit će i staklena boca. Jel ovaj post pisao novinar s indexa?