Špajza 24. lipnja 2017.

Aromatizirana voda - ideje za domaće zdrave napitke

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Maline, borovnice, limun i menta idealni su u kombinaciji s tek običnom vodom. Inspirirajte se odličnim idejama pa svoje ljetne napitke začinite na upravo savršen način.

Voda s okusom puno je više od onoga što nam serviraju u trgovinama. Pripremiti je možete kod kuće jednostavnije nego što možete zamisliti, a tako pripremljen napitak, osim ukusnih omiljenih dodataka, donijet će i zdraviji organizam.

 

bazga-sok Možda vas zanima... Sok od bazge: Imamo najslađi recept! Špajza

 

Također, aromatizirane vode odličan su način zdrave hidratizacije te su uz sve pluseve, i ukusan način za osvježiti dan. 
 

Voda s malinama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Aromatiziranu vodu možete pripremiti od čitavog niza svježeg voća, ali i povrća. Maline, jagode, kupine i limun samo su neki od sjajnih dodataka koji će na pravi način zasladiti vašu bocu vode. Želite li intenzivnije okuse, prije ubacivanja voća u vodu, lagano ga pritisnite vilicom kako bi ispustilo više aroma.

 

Možda vas zanima... Ovo hladi! Nova verzija crvenog napitka Kolumne

 

Jedan oprani i nasjeckani krastavac na dvije litre ohlađene odlično začiniti baš svaki vrući dan, a ujedno i biti odličan način za gubitak kilograma. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Vodi također možete dodati i komadiće đumbira, mente ili pak ih spojiti te ih tako pretvoriti u dobitnu kombinaciju za ultimativno rashlađivanje.

 

Možda vas zanima... Koje blagodati nudi kokosova voda Špajza

 

Osim mente, u jednostavnim napicima možete kombinirati i ostalo začinsko bilje. Tako će bosiljak i jagoda stvoriti savršen spoj, a volite li pak jednostavnije kombinacije, lubenica i malo ružmarina bit će odličan odabir za vas.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.