Špajza 12. travnja 2016.

Britanski MasterChef oduševljen Bračem

Masterchef
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ekipa gastronomskog serijala Croatia's finest ovih dana snima na Braču, a karizmatični Dhruv Baker isprobao je dalmatinske delicije chefa Ivice Katića iz restorana Otok u supetarskom hotelu Osam

'U kolikoj ću mjeri biti ambasador Brača u Velikoj Britanijia dovoljno govori činjenica da se već ovoga ljeta vraćam na ovaj prekrasan otok zajedno s mojom obitelji''. 

Ovim je riječima Dhruv Baker, jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik showa MasterChef 2010. zaokružio svoje bračke impresije. Dhruv će do srpnja, kada kreće emitiranje gastronomskog serijala od 20 polusatnih nastavaka pod nazivom Croatia’s finest, proputovati cijelu Hrvatsku i gledateljima diljem svijeta otkriti što sve ona ima za ponuditi u gastronomiji i kulturi te povijesnim i turističkim znamenitostima.

Masterchef | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Nakon Istre i Zagreba Dhruv je posjetio Supetar na Braču na kojem su ga preporuke odvele k Ivici Katiću, chefu restorana Otok u hotelu Osam, koji mu je pokazao kako pripremiti hobotnicu s divljim šparogama, sabljarku s ružmarinom i majčinom dušicom, posluženu s krumpirom začinjenim čubrom, ljubičastim lukom, mahunama i mladom koprivom, te za desert rožatu.

''Fascinirala me je ozbiljnost i temeljitost ekipe Croatia's finest, a pripreme za snimanje su trajale gotovo cijeli dan, tako da je i meni bilo lakše prebroditi tremu. Dhruv je izuzetno simpatičan, vidi se da ima dosta iskustva i da obožava to što radi'', otkrio je chef Ivica Katić.

Masterchef | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

''Ivica je pripremio sjajne dalmatinske delicije, a moram priznati da je sabljarka bila najbolja koju sam ikada kušao. Možda niste ni svjesni koliko ste sretni što možete jesti svježu, netom ulovljenu ribu i pritom gledati najljepši zalazak sunca s terase hotela Osam'', dodao je Dhruv.

U svakoj od epizoda Dhruv će kuhati na otvorenom, kako hrvatska autohtona jela, tako i vlastite kreacije spravljene od hrvatskih namirnica.

Suvoditeljice su Rajana Radosavljev i Adrijana Dejanović, režiju potpisuje Deni Husta, tehničku produkciju Edvard Hudi, a autor i producent je Alen Nemet.

Svjetsku distribuciju potpisuje OPTIMUM TELEVISION iz Londona, a produkciju MAK Production. Dhruvova iskustva gledatelji će moći pratiti od lipnja, širom Azije putem National Geographic kanala, a u Hrvatskoj na Drugom programu Hrvatske televizije.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.