Špajza 09. prosinca 2015.

Sjajni talijanski specijaliteti u prvoj zagrebačkoj urbanoj trattoriji

Cantina1
gastro postao gastro.24sata.hr
Odzvonilo je teškim i masnim gablecima u centru grada, novost se zove Cantina

Cantina se smjestila u Importanne galeriji galeriji s pogledom na tri mobilna teleoperatera, a njezin talijanski chef Roger Nordio s pravom je ponosan na ovaj moderan fast casual koncept. Urbana trattorija Cantina nudi kvalitetu obroka na razini restoranske usluge, ali s nešto jednostavnijim menijem u smislu raznovrsnosti ponude, kako bi se obroci mogli pripremati od svježih namirnica na brz i jednostavan način.

Tjestenina | Author: Promo foto: Promo

Velika prednost takvog koncepta je priprema jela za vani (take out) za sve koji obrok konzumiraju kod kuće ili u uredu. Dakle, sendvič od mortadele, salame, prosciuttelle (mortadela punjena šunkom i pistacijima!), najfinije slanine koji vas milo gleda kroz staklenu vitrinu, i natrag na posao! Naravno, ako se ne želite prepustiti tek desetminutnom čekanju pašte ili rižota...

Chef Roger Nordio je dodao: „Cantina je, kako kaže i službeni slogan, cuccina fina čija se kuhinja temelji na brižnom odabiru isključivo svježih, sezonskih namirnica, ručnoj izradi tjestenine, raznim umacima, klasicima poput focaccie i crostate, pomno odabranim talijanskim suhomesnatim proizvodima i sirevima iz raznih talijanskih regija.“ Nordio je kreirao meni Cantine prema tradicionalnim talijanskim kulinarskim principima s posebnim naglaskom na recepte svoje bake.

Cantina | Author: Promo foto: Promo

Posebnost koncepta urbane trattorije očituje se i u tome što je kuhinja sastavni dio restorana te gost svjedoči pripremi koju Chef Nordio ne mistificira iza zatvorenih vrata, već ponosno demonstrira svoju strast prema hrani. Naravno, uz prekrasan pogled na svježe salame i pršute, tu je i live prijenos procesa izrade domaće tjestenine. Cantina nudi i doručak s ponudom već spomenutih Club sandwicha, fritate i croisanta, neizostavna su vrhunska vina tradicionalnih talijanskih sorti pinot grigia, chiantia te frizante vina, kao i hrvatskih vina te talijanskih grappa i piva poznate pivovare Menabrea. Za sve one koji obrok ne mogu zamisliti bez slatkog zalogaja, u Cantini će uvijek moći pojesti vrhunski tiramisu, klasične profiterole ili sočne crostate.

Jake snage Gastro.hr-a slistile su bez problema platu suhomesnatih proizvoda sa svih strana Italije (poseban naglasak na mirisnoj slaninici), arabiattu s aromatičnim i elegantno peckavim umakom od poma, kao i play of the day – Terre e scogli s pastom mafaldine! Široka tjestenina s mašala kozicama i biftekom, rikolom i mrkvom u umaku od bijelog vina, definitivno je najbolje što smo vidjeli i probali u našem prvom druženju. Uskoro donosimo i recept! Ne propustite spojiti s nekom od talijanskih piva Menabrea, ili čašom crnjaka, pa možda i zapjevate neku staru kanconu... Cijene su sasvim prihvatljine, oko 40-45 kuna, očekuje vas petnaestak jela, ugodno i stručno osoblje, nasmijani Chef, i stvarno ugodna pauza za ručak. Ili nešto sasvim drugo, ali definitivno u urbanom talijanskom štihu, svakoga dana osim nedjelje do 23.00 na Trgu Drage Iblera 10. Vidimo se u Cantini!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.