Špajza 11. lipnja 2017.

Četiri marinade za četiri strane svijeta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za jednostavan, ukusan i aromatičan ručak birajte između četiri marinade za piletinu koje će vaše tanjure pretvoriti u prava mala remek djela

Donosimo vam četiri prijedloga za brzinske marinade za piletinu, idealne za jednostavan ručak tijekom tjedna. Pripremite li ih na ovaj način, vaše će meso postati aromatičnije, mekše i daleko ukusnije. 

Ražnjići Možda vas zanima... Brzinska marinada za ražnjiće: Kriške limuna napravit će čudo None



Piletinu stavite u posudu pa joj dodajte nekoliko žlica ulja, sol i papar, češnjak, med i malo svježeg ribanog đumbira. Ubacite i malo čili papričice i sve zajedno dobro pomiješajte. Pustite da stoji najmanje pola sata i pecite na tavi ili u pećnici.

Možda vas zanima... Drugačiji roštilj: Neobična marinada s Coca-Colom Špajza



Za nešto svježiju, talijansku varijantu marinade najprije će vam biti potreban limunov sok. Ocijedite jedan limun, dodajte mu češnjak, sol i papar, maslinovo ulje i mješavinu talijanskih začina kao što su bosiljak, origano, timijan, mažuran i ružmarin. Sve dobro pomiješajte i dodajte piletini. Ovakva piletina odlično će se slagati uz jednostavne priloge kao što su riža i tjestenina.
 

marinada | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Istočnjački okusi će pak od vas tražiti nešto neobičnije sastojke. Pripremite sok jedne limete, svježi korijander, sol, papar i čili umak. Dobivenom marinadom začinite piletinu i ostavite da stoji kako bi pokupila sve najbolje od namirnica. Pecite je u pećnici ili u kakvom finom umaku sa začinima poput curryja i kurkume.

Možda vas zanima... Pileći bataci u marinadi s maslinama i datuljama Kolumne


Kinesku varijantu marinade najbolje ćete postići kombinacijom soja umaka, češnjaka, malo smeđeg šećera, soli i papra. Povežite sastojke, ubacite ih u posudu s piletinom, ispecite i poslužite uz posudicu riže i svježe salate.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.