Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 15. svibnja 2017.

Che bella: Piadina punjena šunkom, mortadelom i sirom

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Piadina? Da, i nas je malo zateklo, ali to bi vam otprilike bilo skoro kao pizza, ali i kao sendvič... Uostalom, pogledajte!

Svašta smo finoga naučili kuhati i peći od naših susjeda Talijana, pa zašto ne bismo sami zamijesili i tijesto za piadine! Uglavnom, ako ste obožavatelji sendviča, focaccia i pizza - ovo je jelo savršeno za vas! Pogledajmo!

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica morske soli
  • 2 žlice ricotte + za punjenje
  • oko 100 ml mlake vode
  • Gavrilović San Giorgio Mortadella
  • Gavrilović Šunka u ovitku
  • tvrdi žuti sir u kriškama
  • rikola
  • rajčica


Priprema:

1. Sastojcima za tijesto umijesi se elastično tijesto.
2. Na brašnom posutoj radnoj površini razvuče se tijesto i valjaju piadine u obliku tortilje.
3. Okruglu plitku tavu zagrijati, nauljimo ulje i pečemo piadine.
4. Gotovu piadinu mažemo sirom, potom punimo mortadelom, šunkom, rikolom i rajčicom.

Dobar tek želi vam Gavrilović!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.