Špajza 29. ožujka 2017.

Chefovska posla: April Bloomfield

foto: Instagram, @aprilbloomfield
gastro postao gastro.24sata.hr
Engleskinja koja je u Americi napravila pravu senzaciju svojim restoranima, osvojila nekoliko Michelinovih zvjezdica i postala svjetski poznata po svojim svježim, sezonskim i jednostavnim jelima

April Bloomfield svoju gastronomsku pustolovinu započela u ranoj mladosti kuhajući u roditeljskom domu. Rođena u Engleskog Birminghamu, svoje je kulinarsko obrazovanje započela na tamošnjem fakultetu Birmingham College. 

Nakon završenog fakulteta, Bloomfield je stažirala u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, a kako sama kaže, najviše joj je pomogao The River Cafe gdje je naučila cijeniti ljepotu jednostavnosti kod pripreme hrane.
 

 

Spent the weekend hanging out with my bud @bbirdco making bread in his new retail shop #blackbird #toronto

A post shared by aprilbloomfield (@aprilbloomfield) on



Prije promjene adrese iz Engleske u Američku, April Bloomfield 2003. godine ispitala je teren u Berkeleyu u Kaliforniji, točnije u poznatom Chez Panisse restoranu u kojem glavnu riječ vodi stučnjakinja na svom području, Alice Waters. Godinu dana kasnije preselila je u New York i s Kenom Friedmanom otvorila svoj prvi pub usmjeren posebice na britansku i talijansku domaću hranu - The Spotted Pig. Njezin je najnoviji projekt ubrzo osvojio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu koju je svojim radom i trudom uspjela zadržati čak šest godina za redom. 
 


Nakon početnog uspjeha, Bloomfield i Friedman otvorili su novi restoran - The Breslin Bar & Dining Room za koji su također dobili Michelinovu zvjezdicu. Ipak, svojim najvećim uspjehom smatra treći zajednički projekt The John Dory Oyster Bar s kojim je osvojila čak dvije zvjezdice, a koji se orijentira na jednostavnu hranu spremljenu od srca. Upravo zato odlučila se za bar u kojem će glavnu ulogu igrati baš kamenice.

Stil pripreme jela ove svjetski cijenjene kuharice temelji se na jednostavnim jelima, šaljivim nazivima, a rezultira sasvim novim okusima. Sendvič u salati ili pak jaje u juhi svakom će ljubitelju dobre hrane zagolicati maštu, a zatim pružiti neponovljivi užitak jednostavnosti i senzualnosti, što je, prema riječima April Bloomfield, njezin osnovni cilj. 

Svoju prvu knjigu simpatičnog naziva Girl and Her Greens izdala je 2012. godine. Kuharica je prepuna sezonskih recepata s povrćem koje sama April obožava i često postavlja kao temelje u mnogim svojim jelima. Sama chefica naglašava kako su njezini recepti jednostavni dok se pažnja poklanja detaljima.  
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.