Špajza 23. ožujka 2017.

Chefovska posla: Mario Batali

foto: Instagram, @mariobatali
gastro postao gastro.24sata.hr
Američki chef sa svjetskim iskustvom slavu je stekao svojim slasnim kombinacijama talijanske hrane upakirane u nesvakidašnje spojeve

Ovaj chef, uspješan poduzetnik i tv osoba svoju spretnost u kuhinji vrlo vjerojatno duguje talijanskim i francuskim korijenima. U mladosti je gledao baku, izvornu Talijanku, kako priprema neodoljive delicije od tjestenine, rajčice i ostalih jednostavnih, a tako dobrih talijanskih kombinacija i naprosto se zaljubio.
 

 

Yum bang #OGseries@ottopizzeria

A post shared by Mario Batali (@mariobatali) on


Vježbao je u Londonu, pohađao Le Cordon Bleu školu, neko vrijeme proveo u talijanskim selima da bi se zatim vratio u Ameriku i otvorio svoj prvi restoran Babbo Ristorante e Enoteca u New Yorku

Nedugo nakon za svoj je prvijenac Mario Francesco Batali primio nagradu za najbolji novi restoran koju dodjeljuje James Beard Fondation, a kasnije je stigla i prva Michelinova zvjezdica. Uspješan prvi put otvorio mu je vrata novim izazovima pa je tako Batali krenuo u osvajanje do tada nepoznatih mjesta i brojnih nagrada koje na realan način dočaravaju genijalnost njegovih jela.
 


Čini se kako je Batali kroz vrijeme provedeno u Italiji zaista iskovao svoj stil do posljednjeg detalja. Okrenuo se pripremi talijanskih specijaliteta na neki svoj, pomaknuti način i kroz godine stekao zavidan status na tom području među chefovima u cijelom svijetu. 

Osim rada u kuhinji, Batali se posvetio i radu na televiziji. Sudjelovao je u stvaranju emisija Molto Mario, Mediterranean Marion,Ciao America i Mario Eats Italy za poznati kulinarski program Food Network. Uz to, napisao je i nekoliko kuharica koji se uglavnom baziraju na ono u čemu je Mario najbolji - pripremi vrhunskih, tako neodoljivih tanjura!

 

 

Ravioli di patate Spicey stuff! #lunchwithbooboo #yumbang

A post shared by Mario Batali (@mariobatali) on

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.