Špajza 12. veljače 2017.

Čokožlice - napitak ili grickalica, pitanje je...

foto: 123rf
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke žlice otopite u mlijeku i napravite superbrzu vruću čokoladu ili ih poslužite umjesto deserta

Čokoladne žlice spas su za višak čokolade, bombona, lizalica, čokoladnih mrvica i omiljene jestive ukrase za torte ili kolače. Započnite s izborom čokolade koja će biti temelj vašeg toplog napitka. To može biti nekoliko redova tamne, čokolade za kuhanje, mliječne, bijele, pa čak i čokolade s punjenjem poput nugata, jagode ili višnje.

 | Author: 123rf foto: 123rf

Čokoladu otopite na pari, pa je zagrabite žlicom i položite na pladanj obložen papirom za pečenje. Ako ne želite da vam čokolada kapa posvuda, žlice napunite pomoću slastičarske vrećice koje ste napunili otopljenom čokoladom. Ovdje pustite mašti na volju. Dok je još topla, nadjenite čokoladu u žlicama šarenim bombonima, usitnjenim sljezovim kolačićima, mljevenim orasima ili lješnjacima, gumenim bombonima, ušećerenim koricama agruma i svemu što biste htjeli da vam se ‘kupa’ u kremastim valovima čokolade.

Ostavite ovako pripremljene žlice u hladnjaku dok se čokolada ne stisne pa ih jednostavno umočite u šalicu vrućeg mlijeka i promiješajte dok ne dobijete gusti napitak. Osim mlijeka, čokoladnim žlicama možete zasladiti i kavu. Čokoladu možete i ostaviti na žlicama i poslužiti ih kao lizalice, što će najmlađima izgledati posebno atraktivno. Ako imate par žlica maslaca od kikirikija, otopite ga s malo maslaca i šećerom u prahu, napunite žlice smjesom, malo ohladite pa uronite u otopljenu čokoladu kojoj će kikiriki pojačati okus i doživljaj grickanja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.