Špajza 06. ožujka 2017.

Fenomenalni savjeti najpoznatijih tv chefova

Anthony Bourdain
foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Portal BuzzFeed objavio je nedavno popis od 17 genijalnih kulinarskih savjeta najpoznatijih televizijskih chefova koji će vam uvelike pomoći kod pripreme svakodnevnih jela

Američka autorica brojnih kuharica Ina Garten tako je jednom prilikom svojim gledateljima dala savjet zlata vrijedan kada je u pitanju prženje slanine. Naime, ova zaljubljenica u gastronomiju preporučuje pečenje slanine u pećnici kako bi ona bila što hrskavija. Temperatura pećnice trebala bi biti oko 200 stupnjeva, slaninu je potrebno peći oko 15 do 20 minuta, a zatim izvaditi iz pećnice netom prije no što potpuno poprimi boju pečene slanine.

U svojoj novoj kuharici Appetites, Anthony Bourdain svim zaljubljenicima u finu domaću hranu savjetuje da pripreme što više temeljca kada su u prilici, da bi ga zatim mogli smrznuti i koristiti po potrebi. Kao savršenu dozu Bourdain preporučuje kalup za muffine u kojem možete smrznuti temeljac, prebaciti ga u vrećice i držati u zamrzivaču do pripreme novog rižota ili nekog drugog jela koja zahtjeva bogatije okuse iz temeljca.
 

Anthony Bourdain | Author: Instagram screenshot foto: Instagram screenshot


Martha Stewart pak savjetuje premazivanje posudica za mjerenje ili žlica maslacem ili uljem prije nego li pomoću njih prebacujete tekuće, ljepljive sastojke poput meda. Na taj će način ljepljivi sastojci sami skliznuti sa žlice, a vi nećete morati prljati prste.

Iako se rasprave oko kuhanja tjestenine s i bez ulja vode već dugi niz godina, kontroverzni chef Gordon Ramsay savjetuje kuhanje špageta ili druge vrste tjestenine u slanoj vrućoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja koje će spriječiti lijepljenje. Pametno ili ne, prosudite sami.

Majstor za roštilj Bobby Flay savjetuje da meso ili ribu koje pripremate na roštilju maknete s vatre nekoliko sekundi prije nego je gotovo. Ono će se završiti dok odmara, a vi dobiti savršeno pečen odrezak. Također, Flay upozorava kako nikako ne biste trebali koristiti vilicu za okretanje mesa na roštilju. Najbolji odabir bit će posebna pomagala nalik na štipaljku koja će vam pomoći da sav sok ostane u mesu i na taj ga način učiniti sočnijim i, naravno, ukusnijim.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Giada de Laurentiis pak daje odličan savjet za brzinska kuhanja kada nemate vremena mjeriti sve sastojke. Naime, poslužiti vam mogu i vlastite ruke. Tako će zatvorena šaka biti količina graška koji stane u jednu šalicu, palac će predstavljati žlicu maslaca, a jagodica žličicu meda. 

Za super hrskavu piletinu, Marcus Samuelsson savjetuje dvostruko prženje. Pržite je jednom, kratko odmorite, a zatim ubacite u vruće ulje još jednom. Hrskavost zagarantirana!

Ostale savjete potražite na BuzzFeedu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.