Špajza 31. ožujka 2017.

Genijalna pomagala koja bi trebala imati svaka kuhinja

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhanje će postati lakše, nered manji, a jela ukusnija. Donosimo popis aparata koji će vam sačuvati vrijeme u kuhinji i pomoći da dođete korak bliže do besprijekornih tanjura

Bez obzira pripremate li gulaš ili pohate meso, volite li više zdraviji način prehrane ili su vam omiljena čašćenja uz slasna jela, za vas smo pripremili popis pomagala koja će svako sljedeće kuhanje olakšati na najbolji mogući način, a vama donijeti još ukusnije tanjure.

Svaka kuhinja trebala bi imati dobar ribež s nekoliko vrsta uzoraka za različite namjene. Osim kod ribanja sira za pizzu ili povrća za popečke, ribež će vam odlično poslužiti i kako bi omekšali maslac, usitnili češnjak ili napravili savršeno oblikovane ukrase od čokolade. 

Osim klasičnog ribeža, odlično će vam doći i manji, ručni ribež. Na sjajan će način naribati sir za rižoto, muškatni oraščić za bešamel i pomoći vam da nikada više ne pretjerate u doziranju delikatnih dodataka.
 

maslac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Moderno se kuhanje u velikom broju slučajeva svodi na pripremu umaka ili krem juha u blenderu. Jedan pravi, kvalitetan blender odlično će vam doći u nebrojeno mnogo situacija. Poželite li smoothie, domaći maslac, juhu, pa čak i domaće mlijeko od orašastih plodova, dobar blender omogućit će vam sve to.

Cjedilo za agrume olakšat će vam posao kod pripreme zdravih napitaka, deserata, ali i umaka. Pripremite jednostavnu tjesteninu s piletinom i limunom, dodajte maslac, a limunov sok iscijedite pomoću cjedila za agrume. Dobit ćete daleko više soka, a izbjeći ćete i nespretne koštice i ostatke voćka.

Mali aparat za wafle neće vam zauzeti previše mjesta, a osim za pripremu doručka koristit će vam i za čitav niz različitih jela. U njemu možete pripremati sendviče, pizzu, kolače, keksiće, pa čak i sočne mesne delicije.

Volite li više zdraviju hranu, odličan dodatak vašoj stalnoj kuhinjskoj postavi također će biti i pomagalo za izradu špageta od povrća. Zaboravite na kupovnu tjesteninu i bacite se na pripremu špageta od tikvica, mrkve i šparoga, a zatim navalite na svoj tanjur čistog zdravlja.

Tjestenina od tikvica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.