Špajza 23. srpnja 2017.

Pretvorili smo krumpir u zvijezdu ljetnog stola

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da krumpir može biti izvrsna ljetna namirnica dokazuju naši omiljeni sezonski recepti. Zavirite, možda pronađete nešto baš po svom guštu...

Iako krumpir volimo kroz čitavu godinu, a posebice kada su nam potrebna topla i bogata jela, on će se sjajno složiti i uz čitav niz laganijih tanjura. Tajna je u kombiniranju s jednostavnim, sezonskim i osvježavajućim dodacima koji će krumpiru dati neku sasvim novu dimenziju i fantastične okuse.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Krumpir salata definitivno je jedan od favorita raskošnih ljetnih stolova. Divno se slaže uz roštilj, različita pečenja, ali i jednostavna jela poput pljeskavica i faširanaca. Pripremite je prema jednom od naših recepata pa se u potpunosti oduševite.

 

Krumpir salata Možda vas zanima... Najbolji recepti za savršenu krumpir salatu Špajza

 

Krumpir s grilla bit će pun pogodak uz fino, meko meso ili ribu pripremljenu na otvorenom. Krumpir najprije skuhajte do pola kako biste ubrzali proces pripreme. Zatim ga umotajte u foliju i bacite na roštilj. Kremast iznutra, hrskav izvana - bolji krumpir ne možete ni zamisliti.

 

peric grill 1.jpg Možda vas zanima... Kako grillati povrće? None

 

Uštipci od krumpira nalik poderanim gaćama poslužit će kao super grickalica uz večernja druženja na otvorenom, a vama neće zadati previše problema kod pripreme. Potrebno je tek umijesiti tijesto od krumpira, a zatim uštipke ubaciti u vruće ulje. Poslužite ih uz umake na bazi vrhnja ili rajčice ili pak ih nabodite na štapiće uz omiljene mesne i povrtne dodatke.

 

Možda vas zanima... Hrskavi uštipci za slasna ljetna druženja Recepti

 

Španjolska tortilja idealan je i brzinski ljetni ručak. Slaže se uz različite vrste salata, donosi dašak Španjolske na vaš stol, a bit će ukusna i kada se ohladi. 

 

Možda vas zanima... Španjolski okusi: Tortilla de patatas Kolumne

 

Brzinska variva na temu sezonskog povrća također su jednostavan način za uživanje u blagodatima ljeta, a ujedno su i zdrava alternativa svakodnevnim brzinskim i ne toliko zdravim jelima. Krumpir možete kombinirati s različitim povrćem poput mrkve, tikvica, brokule, cvjetače i blitve, a ujedno će biti i odlična zamjena za različite žitarice i meso koji varivima obično daju završni dodir.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.