Špajza 25. travnja 2017.

Gnijezda od šparoga i još puno ludih savjeta!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se sjajnim idejama koje će vezicu šparoga pretvoriti u divan, lagan i zdrav proljetni ručak

Vrijeme je najtraženijih proljetnih plodova, a uspijete li ugrabiti svoju vezicu, obavezno se bacite na pripremu fantastičnih jela s naše liste omiljenih delicija sa šparogama...

Frittate su fantastičan način da iskoristite šparoge te iz njih izvučete ono najbolje. Nije im potrebna duga termička obrada, a na ovaj će je način dobiti upravo koliko je potrebno. Uz to, frittate su jednostavna jela u kojima možete uživati za doručak, ručak i večeru pa tako nećete pogriješiti bez obzira u koje je doba pripremili.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Šparoge iz pećnice bit će sjajan prilog mesnim jelima, a ubaciti ih možete i na salatu ili pak kao dodatak riži, prosu ili nekoj drugoj žitarici. Pecite ih umotane u pršut ili pancetu, u društvo slatkih cherry rajčica i začina ili pak tek začinjene s nekoliko kapi maslinovog ulja i svježim začinskim biljem.

Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Zeleni rižoto sa šparogama Recepti


Odlično će se složiti i s prženim jajima. Od šparoga možete napraviti mala gnijezda, u sredini ispeći jaje ili ih upakirati ih u kalup za muffine koji ste obložili dodacima poput šunke i sira.

Od sirovih šparoga možete pripremiti pesto za koji će vam trebati samo režanj češnjaka, malo parmezana, maslinovog ulja, badema, peršina, soli i papra. Sve sastojke zajedno sa šparogama ubacite u blender, a zatim pesto umiješajte u tjesteninu, dodajte ga mesu ili njime začinite salate.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
 
Pite također nisu loša ideja. Kombinirajte šparoge s nadjevom od kakvog finog sira pa sve zajedno posložite na lisnato ili prhko tijesto. Pecite ih dok ne poprime tamniju zelenu boju.

Ubaciti ih možete i u različite kombinacije tjestenine s povrćem, u fini proljetni rižoto s vinom i mladim lukom ili ih poslužiti kako to rade svi najbolji chefovi diljem svijeta - uz poširano jaje i kvalitetan hollandaise umak.
 

Možda vas zanima... Proljetni ručak: Tjestenina sa šparogama i rajčicama Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.