Špajza 02. ožujka 2017.

Havajska pizza protiv koje se urotio cijeli svijet

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasična pizza začinjena tajnim sastojkom postala je glavna tema rasprava diljem svijeta. Saznajte u čemu leži tajna!

Na temu havajske pizze pišu se brojni tekstovi, nabrajaju se za i protiv činjenice, umiješao se tu i Donald Trump, a na Islandu, ironično, razmišljaju čak i o zabrani. Havajska je pizza posebna samo po jednoj stvari, a kada bacite oko na popis sastojaka, sve postaje puno jasnije. Osim klasičnog umaka od rajčice, sira i šunke, ova vrsta pizze sadrži i jedan sasvim neobičan dodatak - ananas!

Tu leži tajna! Ova je vrsta pizze upravo zbog dodatka slatkog ananasa postala toliko omražena. Kombinacija šunke, fine mozzarelle i kvalitetnog umaka od rajčice, prema riječima mnogih, nepotrebno se uništava ananasom, bez obzira dolazi li on iz konzerve ili je svjež.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


No kako kažu, ukusi se razlikuju, pa će se možda baš vama svidjeti ovaj nesvakidašnji spoj. Isprobajte ga kod kuće i odlučite sami!

Trebat će vam dobro tijesto za pizzu, a pronaći ga možete među našim receptima. Nakon što se tijesto diglo, a vi ga razvaljali u željeni oblik, vrijeme je za nadjev. 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti


Za pripremu havajske pizze trebat će vam šunka nasjeckana na manje komadiće, umak od rajčice s bosiljkom i origanom, mozzarella ili drugi ribani sir i komadići ananasa nasjeckani na manje kockice.

Tijesto razvaljajte, premažite ga umakom od rajčice i poprskajte maslinovim uljem. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta dok tijesto na rubovima ne poprimi boju. Izvadite iz pećnice, dodajte sir, šunku i ananas. Kombinaciji možete dodati i sitno sjeckane kockice luka. Pecite oko 20 minuta, dok se sir ne rastopi.

Pizzu ohladite, narežite na komade i otkrijte što zbilja mislite o pizzi protiv koje se urotio čitav svijet!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.