Špajza 14. lipnja 2017.

Hit: Restoran u kojem konobari ne pričaju!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživanje u japanskom specijalitetu ramen za one koji vole jesti sami - pretvorilo se u nezapamćen užitak.

Privatne kabine za uživanje u fantastičnim tanjurima definitivno su nešto što smo svi barem jednom u životu poželjeli, a upravo je mjesto američke inačice japanskih specijaliteta idealno mjesto za to. 

Ichran, poznati japanski lanac restorana otvorio je prvi restoran u Americi te ga smjestio u meku za nove kulinarske užitke - Brooklyn. 

Pri dolasku, svaki posjetitelj restorana ispunjava kratak upitnik s popisom jela, predaje ga osobi u kuhinji, a zauzvrat dobiva tanjur finog ramena.



Restoran na svom jelovniku ima tek jednu vrstu ramena koji se razlikuje po okusima temeljca koji čine bazu ovog jušnog jela. Osim kabina, otišli su toliko daleko da posjetitelji restorana ne trebaju komunicirati čak ni s konobarima. Naime, pritiskom na gumb koji se nalazi unutar kabine poziva se konobar te se njemu predaje kartica s fotografijom vode. Konobar vodu donosi bez riječi, a u istom tonu i odlazi. 

"Cilj našeg restorana je nekomunikacija s osobom s kojom ste u restoran došli tako da u potpunosti možete uživati u iskustvu koje pruža tanjur ramena ispred vas", izjavila je zaposlenica restorana za portal Insider
 

Ramen Možda vas zanima... Tajna fantastičnih japanskih rezanaca: Kamena sa - ramena! Kolumne

Ovaj zanimljiv pristup hrani i uživanju u istoj poprilično je zainteresirao ljubitelje ramena pa je tako samo otvorenje restorana popratila dugačak red ispred ulaza, a mediji diljem svijeta prenijeli su vijest s naglaskom na činjenicu kako je u pitanju genijalna ideja kakvu smo jedva dočekali. Bez obzira volite li objedovati sami ili u društvu, ako ništa drugo, barem je mir za stolom zagarantiran!

A sada se prisjetite svojih najneugodnijih iskustava s našim konobarima pa ih podijelite s nama!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.