Špajza 24. ožujka 2017.

Inspirirajte se: #gastrohr prepun proljetnih delicija

foto: Instagram, @unasenorita
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan pogled na Instagram hashtag #gastrohr i gladni smo. Od hrskavih krumpirića, voćnih palačinki i tjestenine sa škampima do savršeno dekoriranih pita i pravih domaćih odrezaka. Ovog ste se tjedna zbilja nauživali.

Šarenilom boja i okusa na divan ste način dočekali proljeće. Topliji su nam dani donijeli fantastične pite, osvježavajuće povrtne tanjure, a našla se tu i poneka morska delicija.

Najviše su nas oduševili aromatizirani puževi i vaši uvijek bogati doručci. Pogledajte što ste sve skuhali proteklog tjedna, a želite li da se i vaša fotografija nađe u tjednom odabiru najboljih fotografija hrane svakako je označite hashtagom #gastrohr.

Već vrebamo!

 

 

Fideuà #fideua #dobrahrana #gastrohr

A post shared by Mihail Poduje (@bonculo) on

 

#snails #dobrahrana #gastrohr

A post shared by Mihail Poduje (@bonculo) on

 

Ostaci sinoćnje pustolovine u kuhinji za današnji ručak: rolani pureći filet punjen rolanom pancetom (eto je opet) ili bidžolom. Puretina je bila toliko fina i tako ravnomjerno narezana da je bila šteta ne zarolati je. I voila malo luksuza u nečem tako običnom. Puretina je pečena na maslinovom ulju u kojem su lagano popečeni ružmarin i češnjak, da puste miris, te sok od naranče za kraj pečenja. Mi smo rolice jeli s blitvom ali, zbog obilja finog sosa koji nastane, riža ili pečeno povrće su također dobra opcija. Sosa ovdje više nema, to smo prvo riješili. Last night supper leftovers for today's lunch. Rolled turkey filled filled with rolled pancetta (there it is again) and pork loin. Turkey meat was so lovely and so nicely cut in wonderfully similar pieces that it would have been a crime not to roll them. And voila a little bit of luxury in something so ordinary like turkey filet. Made it with olive oil in which I slightly warmed fresh rosemary and garlic until aromas started to come out and, for a finish, some red orange juice. We had our rolls with Swiss chard but, becasue of all the nice juice you are left with, you can have it with rice or baked veggies. As you see it, no sauce left here. It was the first thing we wasted. #food #foodie #foodpic #foodporn #foodlover #foodstagram #eat #eating #eatcroatia #jakuham #gastrohr #goodfood #dobrahrana #domacahrana #homemade #turkey #turkeyroll #rolledpancetta #zaposlena #workingmom #natinpjat #natinrecept #žito #nofilter

A post shared by My Rhythm and Blues (@natasakrezic) on

 

Jeste za kuglof od badema u mini verziji? Receptic sutra na blogu 🍪🍪🍪#muffins #kuhinjazapocetnike #dessert

A post shared by Suzana SaB I unasenorita.com (@unasenorita) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.