Špajza 12. svibnja 2017.

Jaja meka poput oblaka zaludila ljubitelje doručka

foto: @live.uk, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na pržena i kuhana jaja, stigla su ona u oblaku i u potpunosti zaludila najveće ljubitelje doručka. Pogledajte zašto!

Jaja koja izgledom podsjećaju na oblake divan su dodatak svakoj jutarnjoj gozbi, voljet će ih baš svi, a ujedno su i zdravija varijanta doručka od klasičnih prženih jaja ili kajgane. 
 

Poširana jaja na proljetnom povrću Možda vas zanima... Prva postava: Top 11 jela s jajima Recepti
 


Eggs in a cloud pripremaju se jednostavnije no što se to na prvi pogled možda čini. Najprije je potrebno odvojiti žumanjke od bjelanjaka, a zatim bjelanjke istući u snijeg. Dobiveni snijeg zatim valja prebaciti na papir za pečenje te je pomoću žlice oblikovati u oblak.

Možda vas zanima... Okus koji će vas osvojiti - grčka juha od jaja i limuna Recepti

Na kraju se u sredinu dodaje žumanjak pa se sve zajedno ubacuje u pećnicu dok bjelanjci ne poprime zlatne vrhove, a žumanjak ne bude gnjecav.
 

 

If you haven't seen it, I introduce you to #cloudeggs

A post shared by heavyartillerybeatz (@heavyartillerybeatz) on


Ovakav bazični postupak, naravno, možete začiniti po samo svojoj želji. Kombinaciji dodajte svježe začine poput peršina i vlasca ili pak, dok je jaje u pećnici, na tavi pripremite prženu slaninu i dodajte je zdravom tanjuru. Jaja možete poslužiti i uz malo sitno ribanog sira koji će se na još vrućim jajima divno rastopiti ili na hrskavom, tostiranom kruhu.

Možda vas zanima... Škotska jaja: Ovo čudo definitivno morate probati! Recepti

Zaigrajte se pa uživajte u sjajnim, zdravim zalogajima koji naprosto mame na još. 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.