Špajza 10. veljače 2017.

Kako napraviti popularni japanski cheesecake

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još uvijek ne znate o čemu se radi, pročitajte u nastavku.

Cheesecake koji je zaludio svijet napravljen je u Japanu, dapače, rade ga na traci jer je potražnja za njim ogromna.

No, o čemu se točno radi? Ovo je cheesecake koji nije baš tipičan i uobičajen zato što izgleda kao kruh, ili neko veliko jako mekano pecivo, a poseban je i po tome što je toliko mekan da se ljuljuška. 

Sastojke od kojih se priprema, vjerojatno već imate doma, a to su jaja (8 žumanjaka + 13 bjelanjaka), maslac (100 g), mlijeko (130 ml), gustin (60 g), brašno (60 g), šećer (130 g) i krem sir (100 g).

Vrlo jednostavno se priprema, a možete ga poslužiti s jagodama, sladoledom, nekom finom kremom od vanilije, ili ga, jednostavno, jedite "praznog" - tek pošećerenog s malo šećera u prahu.

A kako točno napraviti ovaj popularni cheesecake, pogledajte u videu:

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.