Špajza 20. lipnja 2017.

Kamayanska gozba za sretnije uživanje u hrani

foto: @allysajoyce, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Kamayanska gozba uključuje dugačke stolove prepune hrane, a od klasičnog uživanja hrani razlikuje se po još jednom malom detalju...

Filipini su poznati po neobičnim kombinacijama hrane, ali i jednostavnosti uživanja u istoj. Iz takvog se koncepta rodila kamayanska gozba, posve drugačiji način uživanja u hrani od onog na koji smo navikli.

 

 

#kamayan 2.0 for Mom's #birthday and #fathersday! #boodlefight #ittastesbetterwhenyoueatwithyourhands

A post shared by ⓙⓞⓝ 🄼🅄🄽🄰🅁 (@mooneezy) on




Jedna takva klasična gozba mora sadržavati velike stolove prekrivene lišćem na koje se zatim slaže hrana. Kao podloga za sva jela koristi se riža, a zatim se dodaju različiti povrtni, mesni i riblji dodaci. Na jednom takvom stolu mogu se pronaći i pržene rolice punjene različitim nadjevima, umaci, svježe i pirjano povrće.


 

Škampi prženi u tempuri Možda vas zanima... Prženi škampi i povrće u tempuri Recepti

 

 

 

Fathers Day #Kamayan 🇵🇭

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Allysa ❁ Leones (@allysajoyce) on



Osim što prostoriju u kojoj se gozba održava ispunjuju primamljivi mirisi, ono što ovakav način jedenja čini posebnim su - ruke. Naime, sva se hrana jede isključivo rukama te je bilo kakav pribor za jedenje zabranjen. Uzima se dio riže, nadjeva morskim plodovima, prženom piletinom, začinskim biljem i povrćem da bi se zatim uživalo u fantastičnim kombinacijama koje sve do jedne zajedno funkcioniraju na idealan način. 

 

Možda vas zanima... Umazani prstići: Ljepljiva pileća krilca! Recepti

 

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, i ovaj bi trend ubrzo mogao osvojiti ljubitelje dobre gastronomije. Jedno je sigurno, mi se ne bismo žalili.

 

kineske palacinke sandra.jpg Možda vas zanima... Kineski hit: Palačinke s mladim lukom Špajza
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.