Špajza Najbolja ljetna osvježenja! 07. srpnja 2017.

Koktel Zagreb: Top 5 mjesta koja morate posjetiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrućine su sve jače, a pravo osvježenje sve je teže pronaći. Sladoled ostavite djeci, a vi se ovog vikenda počastite fantastičnim koktelima.

Pronašli smo sjajna mjesta koja će vas ovog, ali i svakog sljedećeg vrućeg ljetnog vikenda, hladiti na upravo najbolji način. Nabacite laganu odjeću, pozovite svoje najdraže i neka uživanje u osvježavajućim gutljajima na odabranim mjestima započne.

 

Možda vas zanima... Eno gastro srpanj u Zagrebu i okolici Najave

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Među najdražim mjestima za ljetno opuštanje u gradu, visoko na popisu, zasigurno se nalazi i Swanky Monkey Garden. U divnom ambijentu, među zelenilom i kreativnim osobljem nije teško pronaći razlog za jedan ili dva koktela. Prepustite se u ruke simpatičnog barmena Filipa Lipnika pa uživajte u okusima ljeta na još slađi način.

 

 

Bistro 75 svakako je omiljeno mjesto za fantastične zalogaje, no kada tome dodate i pažljivo smućkane koktele Vedrana Gulina, odlazak u Preradovićevu čini se još logičnijim odabirom. Gulin upotrebljava izvorne ljetne okuse pa će vas stoga iznenaditi sastojcima poput svježeg soka od limuna, likerom od ljubičice ili pak sirupom od tonke.

 

 


Za nešto drugačije večeri, Dubravkin put i njihov barmen Dominik Bečvardi već su uigran duo kojeg spremno preporučujemo. Iako je Dominik u Dubravkin put stigao tek nedavno i tako naslijedio kolegu Filipa Pleteša, mladi barmen već sada pokazuje zavidno znanje što je nedavno dokazao i u Cocktail Weeku.

 

 

Osim fantastičnih piva i još boljeg gina, nedavno otvoreni Mr.Fogg u Martićevoj ulici u Zagrebu u ponudi ima i čitav niz sjajnih koktela. Industrijski uređen interijer ili pak prostrana terasa, odabir je samo na vama. Mi zasigurno znamo jedno - ne preostaje vam drugo nego protegnuti noge iz centra u najkreativniju ulicu u gradu pa se upustiti u isprobavanje šarenih čaša koje će vas oduševiti već na prvu.

 

 

Daleko od centra grada, s najboljim ginom u rukavu, sakrio se The most unusual garden. Osim divnog zelenila koje će vas okružiti dok s čašom u ruci uživate u maštovitim aromama slatkastih koktela, u ovom neobičnom vrtu u Horvaćanskoj možete uživati i u genijalnoj kućici na drvu. Prava ljetna atmosfera!

 

 

I kao bonus za kraj, ako vas put nanese u Kustošiju, u Ilicu 283, pogledajte što se dogodi kad koktel bar otvore - zubari! Zuu Bar je novo "cool" mjesto tik do okretišta Črnomerec, idealno za warm-up pred izlazak u grad, a još kad saznate da koktele potpisuje poznati Marko Petrović, sreći nema kraja!

 | Author: Facebook foto: Facebook

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.