Špajza 21. srpnja 2017.

Ljetni tanjuri: Top jela sa svestranim lososom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svestrana riba bogatog okusa divan je dodatak svakom ljetnom stolu, bez obzira je li riječ o osvježavajućim salatama ili raskošnim pitama...

Meso lososa izrazito je popularna namirnica u kulinarstvu. Finog je okusa, jednostavno je za pripremu, a uklapa se u brojne kombinacije bez obzira na godišnje doba. 

Nježno ružičaste do narančaste boje, lososovo meso bogato je omega 3 masnim kiselinama, bjelančevinama, kalijem, vitaminom B i proteinima.  

 

losos Možda vas zanima... Otkrivamo: Kako baš svaki put savršeno ispeći losos Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U trgovinama i na tržnicama može se kupiti svjež, smrznut i konzerviran, a osobito je cijenjen dimljeni losos. Odlično se slaže uz jednostavne namirnice poput sirnog namaza za doručak, ali će biti i odličan dodatak svakoj povrtnoj salati koju će divnim aromama i svježinom dići na novu razinu.

Svjež i smrznuti losos zimi volimo u toplijim i raskošnijim jelima dok je ljeto rezervirano za laganija jela koja uključuju tjesteninu, različite vrste rižota i omiljene salate. Donosimo vam prijedloge koji će na sjajan način začiniti vruće ljetne dane, a vama definitivno staviti osmijeh na lice.

 

Možda vas zanima... Fenomenalna Nicoise salata s lososom Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Rižota i tjestenine svakako ulaze u top deset ljetnih jela. Bez obzira na sastojke, riječ je jelima koja su u velikoj mjeri osvježavajuća i neodoljivo lagana. 

 

Možda vas zanima... Kremasto čudo: Rižoto s lososom i rajčicom Recepti tjestenina s lososom Možda vas zanima... Brzo, fino i ljetno: Tjestenina s dimljenim lososom None

 

Losos se voli s neobičnim, istočnjačkim okusima pa kod pripreme slobodno posegnite za namirnicama poput đumbira i meda. Kombinaciji dodajte dobru dozu alkohola, kratko zapecite pa uživajte u novim okusima već poznate ribe.

 

Možda vas zanima... Veličanstveni losos mariniran u javorovom sirupu Recepti losos Možda vas zanima... Sjajna ideja za riblji dan: Ljuti losos s limetom None Možda vas zanima... Losos u jednoj potpuno novoj priči! Recepti

 

Pohana riba uvijek je dobar izbor, posebice zbog brzine pripreme. Osim u krušnim mrvicama, losos možete pohati i u kukuruznom brašnu što će rezultirati finom hrskavom i aromatičnom koricom.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

 

Možda vas zanima... Pohani losos na potpuno drugačiji način Špajza

 

Volite li pak više pite, odličan odabir bit će sezonski quiche s lososom i mladim špinatom ili pak losos u lisnatom tijestu koji se priprema brzinski, a nestaje još brže.

 

Losos u lisnatom tijestu Možda vas zanima... Lisnato tijesto punjeno lososom Recepti Možda vas zanima... Quiche Lorraine s lososom i mladim špinatom Kolumne

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.