Špajza 05. veljače 2017.

Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka i slana peciva, pizza, slanina i jabuke možda nemaju mnogo toga zajedničkog, no kada u priču ubacimo aparat za waffle, priča postaje puno jasnija...

Osim klasičnih waffla ili pak onih s različitim dodacima poput voća, čokolade i omiljenih slatkih namaza, aparat za waffle skriva i mnoge druge tajne. Tako u njemu možete pripremati peciva, pizzu, popečke, tople sendviče, zdrave i one malo manje zdrave grickalice. Donosimo vam pet sjajnih ideja, a na vama je samo da odaberete. 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kada vas život natjera u žurbu, a vama se baš uživa u toplim domaćim pecivima koje ste jednom prilikom spremili u zamrzivač, zaboravite na pećnicu i posegnite za svojim aparatom za waffle. Dobro ga zagrijte na željenu jačinu, a zatim oblikujte peciva i ubacite ih u aparat. Dužina pečenja ovisit će o količini tijesta i veličini oblikovanog peciva pa svakako povremeno provjerite kako napreduje vaše jelo. Tako možete pripremiti cimet rolice, perece ili obične kiflice. Naravno, svako će pecivo imati oblik waffla. Nama odgovara!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za pripremu pizze ne treba nam poseban poticaj. Sreća izazvana komadom pizze može se mjeriti tek s rijetkim životnim događajima, a kada znamo da je možemo pripremiti još brže i to u aparatu za waffle, naša je sreća još veća. Sljedite postupak u videu pa se iznenadite fenomenalnim načinom pripreme omiljenog jela.

 

Da bi spojili povrće, jaja i sir više vam neće biti potrebni tava i ulje. Napravite smjesu od najdražih sastojaka, žlicom napunite aparat za waffle i pecite dok se dijelovi popečaka lagano ne posmeđe. Popečke poslužite uz kakav povrtni pire ili rižu, a odlično će doći i zdjela sezonske salate.

Zaboravite na toster! U aparatu za waffle najprije hrskavo ispecite slaninu, a zatim na istu masnoću ubacite i sendviče. Pecite ih dok se na njima ne pojave tragovi od aparata i navalite na okusom bogate i hrskave sendviče.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Osim jela stvorenih za uživanje, aparat za waffle pogodan je i za pripremu ukusnih i zdravih grickalica. Trebat će vam samo jedna minuta, jedna jabuka i aparat za waffle. O čemu je riječ saznajte u našem receptu!

Možda vas zanima... Genijalno: Domaći čips od jabuke gotov za minutu Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.