Špajza 14. prosinca 2016.

Market u Martićevoj za sasvim drugačiji božićni doživljaj

foto: Petar Santini
gastro postao gastro.24sata.hr
Sasvim poseban i drugačiji advent ove vas godine čeka u zagrebačkoj Martićevoj ulici

Iako već poznata po neobičnim, kreativnim instalacijama poput onih za vrijeme ljetnog Design Districta, ove nas je zime Martićeva ulica u Zagrebu osvojila nečim potpuno novim. Skidamo kapu svakom kutku zagrebačkog adventa na trudu, radu i uspješnom dočaravanju prave božićne atmosfere, ali ono što se ove godine nudi u Martićevoj na jedan se divan način poprilično ističe od ostatka ponude.

 | Author: Petar Santini foto: Petar Santini

"Market u Martićevoj" nastao je zahvaljujući suradnji festivala Design District Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba pa tako svi posjetitelji do kraja godine imaju priliku uživati u potpuno drugačijem prostornom konceptu koji prati zanimljiva ugostiteljska ponuda i zanimljiv besplatni program.

U sklopu ovog neobičnog adventskog događaja organizirane su radionice za djecu i odrasle likovne, glazbene, fotografske, hackerske i gastronomske tematike. 

Ono što nas ipak najviše zanima su originalne drvene kućice prepune dizajnerskih i gastronomskih delicija. Tako na Marketu u Martićevoj možete uživati u domaćim pitama, štrudlama, čvarcima, gulašima, juhama, kobasicama i mesu s grilla, ali i vegetarijanskoj ponudi. Od pića tu su različite voćne kombinacije sokova, topli napici, alkoholna pića, vrhunska vina na čaše i neizostavno kuhano vino.

 | Author: Petar Santini foto: Petar Santini

Uz odličan glazbeni program, zbilja ne preostaje ništa drugo osim zaputiti se u Martićevu na pravu blagdansku dozu veselog uživanja!

Čitav program događanja potražite na njihovoj Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.