Špajza 22. ožujka 2017.

Najbolja kajgana prema receptu Anthonyja Bourdaina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mislili ste da znate savršeno ispeći kajganu? Razmislite još jednom!

Iako se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu, i nešto što svi sigurno znamo napraviti bez greške, Anthony Bourdain ne misli tako.

Naime, kada pripremamo kajganu, može se dogoditi da se "previše uživimo" u cijelu priču i jaja prejako razmutimo te smjesa bude toliko homogena da se ne razlikuju bjelanjak i žumanjak - što bi se kod pravilno ispećene kajgane ipak trebalo vidjeti.

Stoga, kaže Anthony, jaja razmutite vilicom, ali tek toliko da se bjelanjak i žumanjak prožmu, a ne da se sasvim spoje u jednoličnu smjesu.

Potom, na zagrijanu tavu stavite maslac i kada se on lijepo zapjeni, izlijte jaja i prvo ih pustite da se kratko ispeku pa ih miješajte kao da ispisujete broj 8. 

Također, Bourdain smatra kako dodavanje mlijeka ili vrhnja neće učiniti kajganu ništa boljom, i da želite okus pečenih jaja, ne neki drugi. 

Kada su pečena, mekana su, pjenasta i izdašna - komadi su lijepi i veliki, a ne mali i potpuno zdrobljeni. I naravno, sasvim lijepo se razlikuju bijeli dio od bjelanjaka i žuti dio od žumanjaka.

No, kako točno to Anthony radi, pogledajte u videu:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.