Špajza 24. travnja 2017.

Namirnice koje zamrznete danas da biste uživali sutra!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim mesa, ribe i povrća, vaš zamrzivač voli se i s čitavim nizom drugih namirnica, a da ni sami toga niste bili svjesni...

U zamrzivač, između ostalog, možete smjestiti i neke ne tako uobičajene stvari. Uz smrznutu piletinu, sjeckano povrće i svježu ribu, na tom se ledenom mjestu mogu naći, između ostalog, i vino, mlijeko, pa čak i jaja...

Ostatak vina u zamrzivaču može stajati do šest mjeseci, a spremiti ga možete u kalup za led pa u manjim količinama dodavati u umake i gulaše.

Maslaca nikad dosta! Zadržite ga u originalnom pakiranju ili ubacite u vrećicu sa zip zatvaračem pa na šest mjeseci spremite u zamrzivač. Prije upotrebe maslac ostavite na sobnoj temperaturi kako bi omekšao pa ga koristite po potrebi. Isto možete učiniti i s domaćim začinskim maslacem.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Mlijeko možda nije prvi izbor kada je riječ o zamrzavanju no imate li na zalihama posebnog mlijeka do kojeg ne možete doći u svako doba, ubacite ga u hermetički zatvorenu posudu pa spremite u zamrzivač. Mlijeko u zamrzivaču može stajati do tri mjeseca, a nakon odmrzavanja u njemu se mogu pojaviti sitne točkice. Ne brinite, nije se pokvarilo i bit će odličan dodatak planiranim jelima i pićima.

Bademi, orasi i lješnjaci u zamrzivaču mogu stajati čak i do dvije godine, ovisno o vrsti i starosti plodova kada se spremaju. 

Svježe začinsko bilje poput bosiljka, kopra ili peršina u zamrzivač spremajte na maksimalno šest mjeseci i to već nasjeckane. Koristiti ih možete u bilo koje doba te će tako vaša jela baš uvijek imati svježe okuse.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kruh možete smrznuti na tri mjeseca dok će svježa jaja u zamrzivaču izdržati čak do godine dana. Razbijte ih, izmiksajte s malo soli i šećera pa ih spremite u plastične posude ili vrećice i smjestite na sigurno mjesto.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.