Špajza 29. travnja 2017.

Naučite nove trikove za veće guštanje u kuhinji!

Škampi-marinirani-u-pivu
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove trikove i savjete i postat ćete pravi majstor u kuhinji.

Trik s integralnim tijestom za pizzu

Pravite li tijesto za pizzu od integralnog ili raženog brašna imajte na umu da njemu treba malo dulje da se ispeče. Zato ga zapecite u pećnici 10-15 minuta, a tek potom dodajte nadjev i vratite u pećnicu.

glazura Možda vas zanima... Uz ove savjete postat ćete majstor u kuhanju None

Glavni sastojak juhe minestrone je mašta kuhara

U receptima za juhu minestrone najčešće se navode točne količine raznog povrća, no ne treba ih se striktno pridržavati. Ta je juha i smišljena zato da bi ljudi mogli iskoristiti sve povrće koje trenutačno imaju vrtu ili u hladnjaku i dobili ukusno jelo.

Musaka Možda vas zanima... Najnoviji trikovi uz koje ćete postati majstor u kuhinji None

Od ostatak se pravi temeljac

Riblje glave, kosti, repne paraje nisu dobre za jelo, no od njih se pravi odičan temeljac – kuhajte ga s malo peršina, celera i lovora.

riba list | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Prženo meso ostaje hrskavo na rešetkama

Ako pržite škampe ili piletinu, ne stavljajte pečene komade na tanjur jer će zaostala toplina ostati ispod mesa, stvoriti paru pa će sve postati vlažno. Meso stavljajte na metalne rešetke jer će tako ostati hrskavo.

Med Možda vas zanima... Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju None

Uz vodu se meso neće lijepiti za ruke

Pravite li mesne okruglice, pljeskevice te hamburgere, kako se meso ne bi lijepilo za ruke, prije oblikovanja umočite ih u hladnu vodu te ponavljajte prema potrebi. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.