Špajza 21. travnja 2017.

Nevjerojatni gastro običaji kraljevske obitelji

foto: pool/REUTERS/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Baš kako smo i zamišljali, kraljica u šampanjcu uživa svaki dan, a uvijek uz sebe ima i omiljeni kolač...
Darren McGrady bio je dugogodišnji kuhar kraljice Elizabete, a svojevremeno je jela pripremao i za princezu Dianu. McGrady je nedavno progovorio o gastronomskim navikama kraljevske obitelji te činjenicama poprilično zabavio čitatelje InStyle koji je priču i prenio.

Tuna Možda vas zanima... Tuna: Najbolja je s vatre! Recepti

Tako je s javnosti podijelio i činjenicu da je kraljica vrlo disciplinirana kada je u pitanju hrana. Za ručak uglavnom jede grilanu ribu uz malo salate, a izbjegava čak i krumpir. Njezin se dnevni meni uglavnom sastoji od proteina i salata.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Također, kraljica Elizabeta vrlo je obzirna kada je pitanju višak hrane. Ne voli je bacati pa je tako jednom prilikom odbila da joj se uz jelo servira i limun kako se cijela voćka ne bi uništila samo zbog malo dekoracije. Osim ribe, kraljica je velika ljubiteljica čokolade, a bivši kuhar kraljevske obitelji spomenuo je i kako kraljica uživa u svakodnevnom ispijanju čaše šampanjca, a uz sebe uvijek ima i omiljeni kolač.

voce glavna.jpg Možda vas zanima... Jednostavne ideje za šareni voćni tulum Špajza
 
Za razliku od kraljice, princ Philip veliki je foodie, kako navodi McGrady, dok se princ Charles najviše veseli organskom voću i povrću koje uzgaja u svojim vrtovima. piletina i kruške Možda vas zanima... Divan spoj za bogat ručak: Piletina i chutney od kruške None

Prehrambene navike princeze Diane, McGrady je opisao kao najzdravije u cijeloj kraljevskoj obitelji. Diana je voljela piletinu, ribu i vegetarijanska jela dok je svojim sinovima prinčevima Williamu i Harryju često "ispod stola" davala nezdravu hranu kakvu vole sva djeca. Darren McGrady to je pripisao činjenici da je princeza Diana samo htjela da odrastaju kao normalni dječaci.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.