Špajza 12. svibnja 2017.

Nevjerojatno: Ovu ste hranu cijelog života jeli pogrešno

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nedavno su se po brojnim internetskim portalima pojavile sumnje u klasičan način rezanja torte. Sada je priča otišla malo dalje pa vam tako donosimo listu namirnica koje ste jeli na posve pogrešan način...

Torta se ne reže na trokute, a za uživanje u kiviju trebat će vam tek jedna žlica. Otkrijte nove, jednostavnije i pravilnije načine uživanja u odabranim jelima.

Iako klasičan način posluživanja torte uključuje rezanje na trokute, to ne znači da je upravo takav način i ispravan. Rezanjem na trokute torta se isušuje na čak dva dijela dok će se torta koju najprije prepolovite te izvadite samo sredinu, a zatim je spojite ostati sočna i svježa dulje vremena. Cijeli postupak pravilnog rezanja torte pogledajte u videu.
 


Iako čitav život banane gulite sa strane na kojoj se nalazi stabljika, preokrenite taktiku pa bananu najprije preokrenite, a zatim prstima lagano pritisnite plod kako bi ona sama, na jednostavan način izašla iz kore. 
 

kruh od banane Možda vas zanima... Top 10 recepata s bananama Špajza

Popularni američki kolačići cupcakes poprilično su sladak, ali i težak zalogaj za uživanje. Skinete li najprije kremu, ostaje vam samo biskvit, a navalite li na sve dijelove odjednom, vrlo je lako moguće da će dio kreme završiti na vašem nosu. Najjednostavniji način uživanja u ovim slatkim torticama jest da s biskvitnog dijela skinete papir, a zatim prstima odlomite dio biskvita pa ga stavite na vrh. Dobit ćete slatki sendvič u kojem možete uživati bez ikakvih problema.
  Možda vas zanima... Najslađa kombinacija: Cupcakes s kokosom Recepti

Uživanje u kiviju više vam neće oduzeti nepotrebno vrijeme uz genijalan trik sa žlicom. Kivi stavite na dasku za rezanje i odrežite mu krajeve. Uzmite žlicu te njome prođite uz koru na voćki kako bi se meso unutar iste u potpunosti oslobodilo. Cijeli postupak pogledajte u videu.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.