Špajza 10. svibnja 2017.

Nije mit: Sendviči mogu biti zdravi!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacijom kvalitetnih sastojaka upakiranih u zdraviju verziju kruha uživanje u sendvičima pretvorit će se u iskustvo iza kojeg ne ostaje žaljenje

Zdravi sendviči ne moraju nužno biti bezmesni, no svakako je prednost ako između dvije kriške kruha ovog puta izostavite mesne prerađevine i sir. Iako zvuči nestvarno, uz odgovarajuće namirnice i spajanje istih, u kratkom roku i bez problema možete uživati u sjajnim zalogajima nekih novih sendviča.

avokado sendvič | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tako će se primjerice kombinacija punozrnatog kruha s listovima salate, tanko rezanom rajčicom, istim takvim kolutićima svježeg krastavca, malo ljubičastog luka i avokada izvrsno spojiti s umakom od grčkog jogurta kojem možete dodati svježi kopar, sol i papar. Ubaciti možete i pola žličice senfa, malo maslinovog ulja i drugo začinsko bilje po želji. Umakom premažite obje kriške kruha, upotpunite ih navedenim sastojcima pa ovim sjajnim sendvičem osvojite čak i zaklete mesojede.
 

Možda vas zanima... Apsolutni hit: Fenomen zvan - avokado tost! Špajza
 

Kruh svakako možete zamijeniti alternativnim rješenjima kao što je pita kruh ili tortilje. S takvim će se odabirom divno složiti piletina s grilla kojoj možete dodati kakvu kremu od graška koju ste pripremili spojem mladog graška, češnjaka i maslinovog ulja, a zatim sve upotpuniti grillanim tikvicama. Ovakva neobična varijanta sendviča poslužit će čak i kao odličan i potpun ručak. 
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sendviči s lososom bit će idealni za jutarnje čašćenje. Kombinirajte ih s rotkvicama, avokadom i domaćim sirnim namazom kojeg lako možete pripremiti blendanjem svježeg sira i dodavanjem omiljenog začinskog bilja. Koristite kruh sa sjemenkama pa sve zajedno začinite domaćom limunadom.

Upakirate li grillano povrće poput patlidžana, tikvica, rajčica i paprike u tamno pecivo te čitavoj kombinaciji dodate svježi luk, salatu i fini umak, gotovo da se možete pohvaliti najukusnijim burgerom na svijetu. Ova će inačica omiljenog fast fooda biti daleko zdravija, ali i jednostavnija za pripremu. Isprobajte, nećete pogriješiti.
 

Možda vas zanima... Mali zeleni: Brzi burgeri od špinata i sira Recepti

 

Gyros ne mora nužno ulaziti u kategoriju slasnog grčkog fast fooda. Napravite pita bread, napunite ga piletinom s grilla, grčkim jogurtom, domaćom rajčicom i rikolom pa navalite na svoj džepić ukusnog zadovoljstva.

Tuna je također odličan odabir za zdravije varijante sendviča. Spojite je s kockicama paprike, rajčicom, kiselim ili svježim krastavcima i sve zajedno preklopite finim, hrskavim domaćim kruhom. Uživanje zagarantirano!
 

sednviči | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.