Špajza 11. travnja 2017.

Nikad nije kasno za savršene krafne

krafne_naslovna_marko_jurinec.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Krafne, krofne ili pokladnice omiljena su slastica tijekom poklada, ali i u bilo koje drugo doba godine...

Miris vrućih krafni već se širi kuhinjom, a vaši ukućani jedva čekaju gricnuti svoje omiljene poslastice. Da bi uživanje u krafnama bilo vrhunsko, važno je da one budu mekane i ne previše masne.

Zbog toga vam predstavljamo efikasne trikove koji će vam pomoći da ispržite savršene krafne.

  • Kod izrade krafni bitno je držati se recepta za krafne te izbjegavati odokativno dodavanje sastojaka za pokladnice ili krofne. Važno je da svi ti sastojci budu topli. Prije početka izrade krafna, sve sastojke koje inače držite u hladnjaku, temperirajte na sobnu temperaturu.
  • Rakija se tradicionalno dodaje u tijesto jer se smatra da štiti krafne od pretjeranog nakupljanja masnoća, a umjesto rakije možete koristiti rum ili konjak
  • Krafne tijekom prženja trebaju "plivati", a to ćete postići prženjem u loncu na dobro zagrijanoj, većoj količini ulja. Da bi pečene krafne dobile lijepi bijeli prsten u sredini, bitno je paziti na temperaturu ulja za pečenje koja mora biti 160-170 stupnjava. Također je vrlo bitno za bijeli rub na krafnama, da tijesto u ulje spustite uvijek sa gornjom stranom i poklopite lonac ili fritezu.
  • Krafne pecite 2.5 minute te maknite poklopac i preokrenite krafne. Pecite nepokriveno još 2.5 minute. Krafne izvadite sa rupičastom žlicom na papirnati ubrus da se iscjede. 

Kada ste svadali ove trikove i savjete, bacite se na izradu krafni o receptu chefa Branka Ognjenovića. Za recept kliknite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.