Špajza 02. siječnja 2017.

Top 10 najčitanijih tekstova u 2016.

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir, pljeskavice ili pizza... Saznajte koje ste recepte u protekloj godini najviše čitali na vašem omiljenom portalu!

Na početku nove godine odlučili smo pronjuškati i saznati koji su vas naši recepti u protekloj godini najviše oduševili. Je li to bilo nešto bazično poput recepta za klasične palačinke ili su vas intrigirala neka veća pitanja poput onog kako savršeno pripremiti junetinu. 

10. Savršen krumpir - hrskav, a mekan

Na desetom mjestu nalazi se savršeno pečen krumpir koji je hrskav izvana, a mekan i slastan iznutra. Priprema se u pećnici, zahtjeva nešto više vremena za pripremu, ali se svakako isplati. Nakon što isprobate ovaj recept, sve ostale ćete naprosto zaboraviti. Potvrdili mnogi!

Savršeni krumpir - hrskav, a mekan

Krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

9. Neodoljiva Milka torta

Čini se kako vaše proslave rođendana i ostalih važnih životnih događaja nisu mogle proći bez neodoljive slatke rapsodije naše blogerice Nataše Pralice. Milka torta u protekloj je godini bila apsolutni hit, a nekako imamo osjećaj da će još dugo to i ostati.

Milka torta - samo za specijalne prilike!

8. Samo da je gulaša

Nema boljeg od pravog finog, toplog i bogatog gulaša. Kroz prošlu smo godinu za vas napisali čak nekoliko recepata, no najviše vas je privukao tekst s listom top deset najboljih recepata za gulaš. Kako i ne bi, pa riječ je o pravom malom bogatstvu mirisnih jela na žlicu koje naprosto obožavamo.

Top 10 recepata za gulaš

7. Tjestenina na 101 način

Život je kombinacija magije i tjestenine, rekao je jednom talijanski redatelj Federico Fellini. Nije puno pogriješio! Tekst s čak 15 neodoljivih recepata s tjesteninom u protekloj ste godini obožavali i uvijek mu se rado vraćali, a mi vas u potpunosti razumijemo.

15 neodoljivih recepata s tjesteninom

Tjestenina-sa-šumskim-gljivama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

6. Ah te divne, sočne pljeskavice...

Ljetni mjeseci napravili su svoje - namamili su vas iz kuće i natjerali da upalite roštilj kako bi ispekli najsočnije pljeskavice prema našem receptu. Ako to i nisu bile, nakon ovog, pljeskavice su zasigurno postale zvijezde svakog vašeg sljedećeg roštilja.

Recept za najsočniju pljeskavicu

5. Kad junetina zadaje probleme

Priprema junetine vas je, izgleda, poprilično namučila. Savjete ste tražili kod naše Sandre Krstev Barać, a nadamo se kako su vam u konačnici i pomogli te je vaša junetina bila upravo savršena - meka i podatna.

Umijeće pripreme mekane junetine

4. Tikvice - apsolutni ljetni hit!

Tikvice su definitivno vaše i naše najdraže ljetno povrće. Zajedno s vama, pripremali smo ih na tisuću i jedan način pa i ne čudi što vas je toliko zaintrigirao naš tekst s top deset najjednostavnijih, ali nezamislivo dobrih jela s tikvicama. Od lazanja, preko pljeskavica, pa sve do kolača. Tikvice su apsolutni ljetni hit!

Top 10 jednostavnih i finih jela s tikvicama

3. Omiljene, slatke palačinke

Ponavljanje je majka znanja! Zaključili smo to nakon što je u tri najčitanija recepta ušao upravo onaj za baznu smjesu za palačinke. Iako je svi negdje duboko u sebi znamo napamet, nije naodmet ponekad zaviriti na provjereno mjesto samo kako bi se uvjerili da je recept još uvijek isti.

Ovako se radi bazna smjesa za palačinke

Palačinke sa sirom | Author: Stockfood foto: Stockfood

2. Domaće je najslasnije!

Kolače s jabukama obožavamo u svako doba godine pa stoga i ne čudi što je neobičan recept za kolač od jabuke i griza zauzeo visoko drugo mjesto. Pripremali smo ga i sami pa ostali i više nego pozitivno iznenađeni. Mljac, definitivno preporučujemo!

Brzo, lako, neodoljivo: Starinski kolač od jabuka i griza

1. Pobjenička pizza

Tko bi rekao, pizza je opet pobijedila! Protekle ste godine u našu tražilicu najviše puta utipkali riječi "tijesto" i "pizza", a zatim se sladili savršenom pizzom po receptu Dalibora Rajkovića, poznatijeg kao Stric ili Dado. Da ne dužimo, najbolje tijesto za pizzu i dalje možete pronaći kod nas i to na sljedećem linku:

Napravite savršeno tijesto za pizzu

pizza | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobar tek i slasna vam 2017. godina!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.