Špajza 30. studenoga 2016.

Održite sezonske namirnice svježima još duže

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite li ove jednostavne trikove, vaše će povrće ostati svježe duže, a vi imati više vremena za uživanje u domaćim delicijama. Savršeno!

Sezonsko lisnato povrće poput blitve, špinata, zelene salate ili zdravih listova cikle najlakše ćete održati svježima tako da ih prebacite u posudu, prekrijete papirnatim ručnikom, a sve to dobro upakirate prozirnom folijom. Spremite u hladnjak, a kada papirnati ručnik postane vlažan, jednostavno ga zamjenite novim.

Brokulu, cvjetaču ili svježe stabiljke celera spasit će aluminijska folija. Operite ih, osušite i umotajte u veće komade folije. Takve ih spremite u hladnjak i koristite po potrebi. 

Začini | Author: Stockfood foto: Stockfood

Svježe začine kao što su peršin, kopar ili bosiljak držite u čaši koju ste do pola napunili vodom, a zatim dio koji viri iz čaše prekrijte plastičnom vrećicom. Na taj će način vaši začini ostati svježi i do dva tjedna.

Volite banane, ali ne volite kada se one pretvore u neprivlačno smeđe voće? Nema problema. Uzmite komad prozirne plastične folije i omotajte ga oko stabiljke, dijela koji spaja i drži sve banane na okupu. Spremite na uobičajeno mjesto i gledajte kako slatke banane ostaju svježe i do nekoliko dana duže.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.