Špajza 30. ožujka 2017.

Omiljena jela s lososom - za drugačiji ručak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Burgeri, rižota i tjestenine. Slatko slane, ljute ili jednostavne kombinacije. Losos može sve! Inspirirajte se listom naših favorita pa se bacite na spremanje najukusnijeg ručka ovog tjedna

Svestrana namirnica kao što je losos izvrsno će se složiti u nebrojeno mnogo kombinacija. Ova nešto masnija riba na sjajan će način upotpuniti jela od tjestenine, rižota, pa čak i salate. Pripremati ga možete u slatkastim kombinacijama, jednostavno uz krumpir ili u obliku slasnih burger popečaka. 

Losos se odlično slaže sa svježim namirnicama poput vrhnja i grčkog jogurta, koprom, limunom, narančom i đumbirom. Zavirite na naš popis omiljenih jela s lososom pa današnji dan začinite na sasvim poseban način.
 

losos u papiru za pečenje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Slatko slane kombinacije koje volimo svakako su one koje uključuju omiljene agrume, đumbir, med, pa čak i javorov sirup. Losos kratko marinirajte, dopustite mu da upije sve arome pa ga zatim ispecite na tavi ili u pećnici. Jednostavna priprema i nešto drugačije namirnice zavest će vas slasnim spojevima okusa.

Aromatični losos s đumbirom, narančom i limunom

Veličanstveni losos mariniran u javorovom sirupu

Slatko kisela kombinacija koja se ne odbija: Losos s medom i češnjakom

Zaželite li se pak jednostavnijih kombinacija koje možete pripremiti u manje od sat vremena, svakako se okrenite bogatim salatama, brzinskim spojevima začinskog bilja i brzinskim umacima.

Limun, losos i kopar spajaju se u savršen ručak

Sjajna ideja za riblji dan: Ljuti losos s limetom

Pohani losos na potpuno drugačiji način

Fenomenalna Nicoise salata s lososom

Kremasto čudo: Rižoto s lososom i rajčicom
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobar složenac teško je odbiti. Možda će upravo onaj od krumpira i lososa biti savršen prijedlog za vaš današnji ručak. Za zdraviju varijantu okrenite se izraelskim okusima s kus kusom, a za potpuno drugačiji doživljaj losos upakirajte u fino varivo ili pak burgere.

Zamamno: Složenac od krumpira i lososa

Popečci od lososa

Losos u jednoj potpuno novoj priči

Oduševite se salatom od lososa i izraelskog kus kusa
 

burger | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.