Špajza 07. prosinca 2016.

Omiljeni specijaliteti s okusom otočkih limuna i naranči

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Keksi, kolači, riba, piletina, likeri ili kuhano vino - stigla je sezona svestranih plodova. Stigla je sezona otočkih limuna i naranči!

Slatko kisele arome pravih domaćih otočkih limuna i naranča najbolji su glasnici aromatične i zdrave zime. Osim što su idealan dodatak brojnim jelima, divno će upotpuniti i vesela zimska pića. Ti su šareni agrumi naprosto neizostavan dio bogatog zimskog gastronomskog izloga stoga je pravo vrijeme za uživanje u još neistraženim kiselkastim okusima.

Osim u ljetno vrijeme, otoke zbog bogatstva agruma obožavamo i zimi. Autohtone sorte otočkih limuna, naranča i ostalih agruma svaki će tanjur dovesti upravo do savršestva, a njihov djelotvorni učinak učinit će vas zdravima, dati vam energije, pa čak i pomladiti.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Prepuni su vitamina koje kriju u korici i bogatim sokovima. Vole se sa sirovim namirnicama, slanim jelima, a najslađi su ipak u velikom broju slastica koje upotpunjuju upravo do savršenstva.

Keksi, kolači, likeri, kokteli, kuhana vina, čuvena lemon curd pita ili pak tek jednostavan biskvit kolač koji oduševljava, sve to samo su neki od prijedloga u kojima volimo uživati.

Krema od limuna Možda vas zanima... Krema bolja od marmelade: Lemon curd Recepti

Osim slatkih, pravi domaći limuni i naranče do savršenstva će dovesti i slane specijalitete. Laganija jela poput piletine, ribe i povrća odlično će se složiti s limunastim okusima, a blagdanska patka s veselim narančama.

patka | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Da ne bi ostalo samo na riječima, bacite se na pripremu sjajnih jela prema našim omiljenim receptima pa uživajte u voćnim zimskim okusima na pravi način.

Jednostavno fino: Tjestenina s porilukom i limunom

Zdrave grickalice: Kandirane korice omiljenih agruma

Vikend gozba: Aromatično pečeno pile s medom i narančom

Tako dobar: Kolač od badema s preljevom od naranče

Piletina u umaku od mandarine

Jaffa kolač

Ljubav na prvi griz: Cheesecake s limunom i napolitankama

Limun, losos i kopar spajaju se u savršen ručak

Želite li zaviriti u menije naših poznatih restorana i u njima pronaći svoja omiljena jela ili isprobati neke sasvim nove okuse, posjetite mjesto koje objedinjuje najbolju atomsferu s najkvalitetnijim, domaćim i svježim namirnicama – posjetite Crogourmet365!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.