Špajza 17. srpnja 2017.

Osso buco: Talijanski specijalitet osvaja na prvu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleća koljenica nevjerojatno dobrog okusa osvojila je gastronomsku scenu.

Specijalitet sjeverne Italije, osso buco u doslovnom prijevodu znači šuplja kost ili kost s rupom. Priprema se na tavi ili u pećnici, a koji god način odabrali, u ovom ćete talijanskom specijalitetu definitivno uživati.

 

kolaz Možda vas zanima... Sveto trojstvo za pravi talijanski rižoto None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Riječ je telećoj koljenici koja se reže na manje komade te se prži na tavi sa svih strana kako bi se zatvorile pore. Ovaj specijalitet uz omiljene začine možete završiti na tavi ili pak uz dodatak povrća ispeći u pećnici. 

Najpoznatije talijansko jelo je svakako osso bucco alla koji se najprije zapeče na tavi, zatim se propirja s lukom, češnjakom i rajčicama, a na kraju mu se dodaje peršin, češnjak i limunova korica. Uobičajeno se poslužuje uz milanski rižoto ili špagete. 

 

Možda vas zanima... Talijanski klasik: Rižoto milanese Recepti

 

Iako ispravna priprema osso buca može biti poprilično složena, uz nekoliko pokušaja i predanost, vrlo je lako moguće da ćete doći do savršene teksture, okusa i izgleda ovog svevremenskog talijanskog specijaliteta. Putem ćete se zasigurno dobro najesti, a kada jednom usavršite pripremu osso buca, vjerujte, povratka nema.

 

Ossobuco - teleća koljenica Možda vas zanima... Ossobuco: Teleća koljenica za prave medoljupce Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.