Špajza 03. lipnja 2017.

Otkrivena tajna savršeno pripremljenog odreska

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak dvije tehnike i malo strpljenja bit će vam potrebno kako biste uživali u najsočnijem odresku prepunom aroma...

Kako bi odrezak ostao sočan, mekan i bogat aromama, najvažnije je na raspolaganju imati dovoljno vremena i strpljenja pri samoj pripremi. Baratanje tehnikama kuhanja također neće biti naodmet jer savršeno pečeni odrezak od vas traži da koristite čak dvije metode termičke obrade.

 

teleći kare.jpg Možda vas zanima... Top 10 recepata s najboljim komadima mesa Špajza

 

Sirovi odrezak najprije će biti potrebno dobro začiniti soli i paprom, a zatim ubaciti u vrećicu sa zatvaračem. Odresku se zatim dodaje maslinovo ulje i list lovora. Sve zajedno ubacuje se u vodu posebne temperature te se kuha sous vide tehnikom.

 

Možda vas zanima... Hitovi u kuhinji: Što je sous vide? Špajza

 

Nakon 45 minuta sous vide kuhanja, vrijeme je za vađenje i dovršavanje odreska. Najprije ga kratko odmorite, a za to vrijeme na tavi otopite maslac ili maslinovo ulje. Odrezak prebacite na vruću tavu i pecite oko dvije do tri minute sa svake strane. 

Odreskom ili žlicom pokupite baš sve sokove koje je meso otpustilo pa navalite na najsočniji odrezak koji možete zamisliti!

Cijeli postupak pogledajte u videu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.