Špajza 24. siječnja 2017.

Pizza na deset novih načina!

Pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volimo je na razne načine, no neki od ovih načina nikada nam ne bi pali na pamet. Bacite se na neke potpuno nove tehnike pripreme omiljene pizze pa se iznenadite potpuno novim, a tako poznatim okusima

Pizza je jedno od onih jela koje obožavamo u baš svakom obliku. Glavni sastojci uvijek su umak od rajčice, dobar sir i dodaci poput različitih kobasica, šunke, tune ili povrća. Hrskavo, tanko ili debelo tijesto svakako je dodatan plus, no podlogu za omiljeno jelo možete pripremiti i na neke potpuno nove i daleko hrabrije načine.

Isprobajte neke od prijedloga koje donosimo pa se oduševite jednostavnošću i sjajnim okusima pizze u novim oblicima.

pizza tortilja | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Volimo pizzu, volimo krumpir, pa zašto onda ne bismo spojili omiljena jela i napravili jedno super jelo? Krumpir skuhajte, premažite maslinovim uljem, umakom i dodajte nadjev. Ubacite u pećnicu, pustite da se sir otopi pa navalite na nevjerojatno dobre pizza krumpire.

Najbrži trik kod pripreme nove verzije omiljenog jela bit će zamjena tijesta za tortilju. Možete ih nadjenuti na tavi i lagano grillati dok se sir ne rastopi ili pak rezati manje kružiće i napraviti slasne pizza košarice u kalupu za muffine.

Tijesto za pizzu možete iskoristiti na potpuno nov način. Umjesto da ga razvaljate, oblikujte okruglice, a u sredinu stavite žličicu umaka od rajčice i kockicu sira. Bit će to sjajan snack koji možete ponijeti na posao ili izlet.

Želite li potrošiti stari kruh od prethodnog dana, zarežite ga gotovo do dna, a zatim razmake napunite umakom od rajčice, sirom i dodacima. Sjajan pull apart kruh s pizza okusima spreman je za manje od pola sata, a kako tek hrska...

Jutra nikad nisu bila bolja! Pizza omlet prava je stvar želite li dan započeti na najbolji mogući način. Ispecite omlet pa ga pospite omiljenim dodacima. Najbolje od svega, s pizzom pripremljenom na ovaj način ne morate brinuti čak ni o višku kilograma.

Baš kao što je to slučaj s krumpirom, jedna od onih stvari koje naprosto obožavamo je i tjestenina. Iznenadite se okusima tjestenine s rajčicom koju ćete dopuniti sirom i suhom kobasicom, a za još bolji doživljaj ubacite sve u pećnicu kako bi se kratko zapeklo. Pizza složenac - nema boljeg!

pizza složenac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sjajan dodatak svakoj proslavi mogu postati i zalogaji od lisnatog tijesta punjeni šunkom i sirom, a zatim još topli posluženi uz fini, domaći umak od rajčice. U običan umak dodajte malo origana, bosiljka i papra pa ga servirajte u manjim posudicama. Efektna i fina grickalica garantirano će oduševiti baš svakog!

Zdrava verzija pizze zbilja postoji. Baš kao što biste to učinili s tijestom, na isti način nadjenite i povrće poput paprike, patlidžana ili tikvice. Uživanje bez grižnje savjesti najbolje je uživanje!

Na štapiće za ražnjiće nabodite grillane šampinjone, komadić mozzarelle, suhu salamu i rajčicu, a zatim poslužite uz umak od rajčice. Odličan finger food za zabave na otvorenom spreman je u samo nekoliko minuta. Tako pripremljene štapiće možete na kratko baciti na roštilj, a zatim uživati u fenomenalnom spoju okusa na štapiću.

Ako ste čuli za sendvič od sira zapečen s maslacem na tavi, popularni grilled cheese, tada vam neće biti teško shvatiti kako upravo takav sendvič možete odvesti na neku novu razinu. Pizza razinu. Ispecite hrskavo savršenstvo i navalite na rastezljivi sir koji jednostavno zove na još.

Mini pizza | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Dobar tek!
 

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • damir_pacek 01:03 26. Siječanj 2017.

    Poštovana kiko, čestitke za finu ironiju! Ja bih smo dodao da bih volio vidjeti majstora koji će uspjeti ispeći mozzarellu nataknutu na ražnjić na roštilju. Genijalan recept, nema što!

  • kiko21 15:14 24. Siječanj 2017.

    Postovani, ja obozavam pizzu. Zato sam za zanimanjem procitala vas tekst i odlucila ga isprobati. Prema vasem savjetu, na stapice za raznjice sam napiknula grillane sampinjone, komadic mozzarelle, polusuhu salamu (suhu nisam imala) i cijelu rajcicu. Bacila sam na rostilj. ... prikaži još! Kada je bilo gotovo, ocekivala sam da cu dobiti ukusnu pizzu kao sto navodite u naslovu. No pizze nije bilo nigdje. Jesam li pogrijesila sto je salama bila polusuha a ne suha ili je mozda neki drugi razlog? Molim vas za savjet