Špajza 13. svibnja 2017.

Pogledajte ovaj nevjerojatan latte art

gastro postao gastro.24sata.hr
Nema toga što Lee Kang Bin ne može nacrtati na pjeni od kave. Mladi Koreanac predvodnik je latte umjetnosti u toj zemlji, gdje je estetika presudna.

Prvi je unio boje te prenio neka poznata djela, poput Van Goghove „Zvjezdane noći“,  na delikatnu pjenu. „Želio sam preskočiti granice latte arta i udahnuti novi život u izolirani dio industrije“, rekao je umjetnik na jednom Cafe Show-u. 

Radovi su zaista fascinantni, pogotovo kad se uzme u obzir da je uobičajeni promjer šalice za kavu 8-10 centimetara.  Od njegovih se kreacija ističu još i scena iz animiranog filma „Ljepotica i zvijer“, minimalistički prikaz Bambija, Pink Panther i Pokemoni.

 

S obzirom na to da je industrija kave jedna od rastućih u Južnoj Koreji, ulažu i razvoj neuobičajenih tehnologija. Posjetioci nekih kafića mogu popiti kavu s mlijekom – i sa svojim selfijem. Dovoljno je samo poslati fotografiju posebnom printeru i pričekati nekoliko sekundi, a zatim i popiti vlastitu sliku.

 

Sparnaay Možda vas zanima... Hrana kao umjetnost: Slike od kojih nam cure sline None
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.