Špajza 13. srpnja 2017.

Popularni chefovi otkrivaju koju hranu ne mogu smisliti

foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Besprijekorni tanjuri, genijalne kombinacije okusa, boja i tekstura njihov su svakodnevni posao. No unatoč svemu tome, čak i među onima najvećima u svijetu gastronomije postoji doza skepticizma prema određenim namirnicama...

Iako rade u kuhinjama, imaju svoje televizijske showove i na male ekrane donose fantastične delicije od kojih rastu zazubice, i najpoznatiji chefovi su samo ljudi. Tako i sami stvaraju popise namirnica i hrane koju nikada ne bi svojevoljno pojeli, prenosi Food&Wine. Otkrijte što ne vole Anthony Bourdain, Gordon Ramsay i drugi gastronomski znalci.

 

 | Author: @gordongram, Instagram foto: @gordongram, Instagram

 

Ono što muči čitav svijet, očito nije zaobišlo ni velikog Gordona Ramsaya. Naime, ovaj je chef jednom prilikom izjavio kako baš nikada ne jede havajsku pizzu. 

"Ne stavljaš ananas na j.... pizzu i gotovo!", izjavio je Ramsay.

 

Možda vas zanima... Gordon Ramsay napokon ušao u Guinnessovu knjigu rekorda Špajza

 

Ina Garten, najpoznatija po svom showu Barefoot Contessa koji se prikazuje na programu Food Networka, tijekom jedne je svoje turneje povodom izdavanja nove kuharice izjavila kako u kuhinji ne podnosi korijander. Iako je riječ o poznatoj chefici, činjenica je da se s njome slaže velik dio ljubitelja dobrih tanjura koji upravo korijander smatraju preintenzivnim, a njegov okus često se povezuje s umjetnim, sapunastim aromama.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Guy Fieri, chef koji se proslavio obilaskom američkih zalogajnica, pak ima čudnu averziju prema - jajima. Fieri kaže kako ih ne voli još od desete godine, a ta je činjenica poprilično začudila njegove fanove. Naime, u svojim emisijama u kojima posjećuje najpoznatije američke zalogajnice često degustira upravo jela s jajima. 

Najpoznatiji među chefovima bez dlake na jeziku svakako je Anthony Bourdain. Bourdain se u jednom intervjuu poprilično obrušio na avionsku hranu.

"Nitko se nikada nije osjećao dobro nakon što je pojeo hranu na avionu. Zapravo, mislim da je ljudi jedu samo zato što im je dosadno. Ja nikada ne jedem na avionu, kad putujem, na odredište volim stići gladan.", rekao je Bourdain za Bon Appetit.

 

Možda vas zanima... Anthony Bourdain: "Ova hrana ima okus lubrikanta!" Špajza
 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.