Špajza 19. lipnja 2017.

Postanite roštilj majstor uz savjete Jamieja Olivera

foto: Print screen, FoodTube
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati chef, koji obožava kuhati na otvorenom, podijelio je na svom YouTube kanalu FoodTube nekoliko jednostavnih trikova.

U nastavku pročitajte pet savjeta koje zaista možete primijeniti i sljedećeg vikenda kad budete pripremali popodnevni roštilj.

Hrskava piletina s roštilja Možda vas zanima... Savršenstvo: Hrskava piletina s roštilja Recepti

 

1.    Oliver savjetuje da napravite tzv. začinsku četku. Na kuhaču svežite malo ružmarina, kadulje ili nekog drugog začina, poprskajte s malo maslinovog ulja i povremeno time pređite preko mesa i povrća na žaru. 

2.    Napravite vinski ocat sa začinskim biljem, stavite u plastičnu bočicu za prskanje i poprskajte napola pečeno meso.

3.    Bez obzira na roštilj koji imate, pokušajte postići da vam u jednom dijelu temperatura bude viša, a u drugom niža. Dok na prvom dijelu možete postići karamelizaciju i odličnu boju, na drugom se meso lagano peče i ostaje sočno.

4.    Napravite domaću začinjenu sol koja može stajati nekoliko mjeseci. U mužaru dobro sameljite začine po želji i dodajte krupnu sol. Položite na pladanj i pustite da se osuši i pospremite u staklenku. Ova će mješavina odlično odgovarati uz perad, svinjetinu i povrće na roštilju.

5.    Obavezno kupujte deblje odreske kako bi se mogli dobro ispeći izvana i ostati sočni u sredini.

 

breskve Možda vas zanima... Na roštilj bacite breskve Recepti

Kako funkcioniraju ideje Jamieja Olivera pogledajte u videu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.