Špajza 22. lipnja 2017.

Povrtni rezanci - hit ideje za svježe tanjure

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim poznatih zoodlesa, špageta od tikvica, pojavile su se i nove ideje za voćne i povrtne tanjure koji će na idealan način zamijeniti omiljenu tjesteninu

Nakon što su špagete od tikvica osvojile svijet, na red su došle neke nove ideje za još svježije tanjure. Pripremite nožić ili posebnu spravu za izradu povrtnih špageta pa se bacite na izradu fantastičnih proljetnih tanjura koji će vas oduševiti jednostavnošću i divnim okusima.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Crveni, žuti i zeleni rezanci od paprika bit će idealne komponente različitih punjenja za tortilje, a odlično će se složiti i s jajima. Ubacite te ih na tavu, kratko pirjajte pa dodajte ostale sastojke. Pripremljeno na ovaj način, svježe i zdravo jelo gotovo je za manje od pet minuta.

Rezanci od luka pružaju pak čitav niz različitih mogućnosti. Ubacite ih u salate, karamelizirajte ih ili pržite. Začinite ih pa ih zatim ubacite u pećnicu kako bi dobili hrskavi prilog uz meso s grilla. Tako pripremljen luk možete kombinirati i u drugim povrtnim jelima, a bit će odličan dodatak i različitim sendvičima.
 

karamelizirani luk.jpg Možda vas zanima... Naučite kako brzo i jednostavno karamelizirati luk None

Voćne salate, ali i slatko slane kombinacije dobit će novo ruho ubacite li u njih špagete od dinje. Osvježavajuća i sočna, odlično će se složiti s različitim sirevima i svježim lisnatim povrćem. Spajati ih možete i s mesnim tanjurima ili sendvičima s pršutom. Cijeloj kombinaciji dodajte fini dressing pa navalite na posve novu dimenziju slatkih, ali i slanih specijaliteta.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Omiljene i lako dostupne jabuke također će poprimiti sasvim novo ruho pripremite li ih u obliku rezanaca. Takve će se odlično složiti s desertima kao što su palačinke ili kremaste delicije od jogurta. Možete ih ubaciti i u tarteve koji će zbog veličine i debljine rezanaca zahtijevati nešto kraću termičku obradu. 
 

tart od jabuka Možda vas zanima... Gotov u 15 minuta: Brzinski tart od jabuka None


Osim navedenih, odlične ideje za pripremu povrtnih špageta bit će i mrkva, bundeva i cikla. Jednostavne, brze i tako ukusne kombinacije same od sebe zovu na isprobavanje pa stoga nema razloga da se već danas ne bacite na pripremu drugačijih, osvježavajućih tanjura.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.