Špajza 15. lipnja 2017.

Predstavljamo vam egipatsku pizzu! Na što vas podsjeća?

foto: danno151515, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Egipatska je hrana na brojne načine posebna, začinima i načinom pripreme golica maštu zaljubljenika u gastronomiju, a način na koji pripremaju pizzu posve se razlikuje od onog klasičnog. Pogledajte zašto!

Egipatska pizza naziva se feteer, a priprema se nalik našoj piti od vučenog tijesta. Riječ je o laganom, tankom tijestu koje se presavija u slojeve da bi se zatim punilo slatkim i slanim dodacima.

 

pizza Možda vas zanima... Obožavate pizzu? Ovaj podatak sigurno niste znali! Špajza



Baš poput tijesta koje se, za razliku od klasičnog, priprema bez kvasca, Egipćani su u svojoj varijanti pizze promijenili i punjenje. Tako se njihovi slojevi vučenog tijesta pune mesom, sirevima i povrćem. Nakon pečenja u velikim krušnim pećima, pizza se preljeva otopljenim maslacem, a dodati se može i češnjak ili začinsko bilje.
 

 

#feteer #egyptian #egypt #food #foodie #queens #astoria @tutshub #arab #middleeastern

A post shared by N C (@habibitoo) on

 

Slatke se pak verzije nazivaju fateer mashaltet te se pune kremom od jaja i dodacima kao što su lješnjaci, orasi i pistacija. Preklapa se na isti način kao što je to slučaj kod slanih pizza, a na kraju se zalijeva mlijekom i posipa dobrom dozom šećera.

 

pizza Možda vas zanima... Najbizarniji primjeri nadjeva za pizzu Špajza

 

Hrskava izvana, baš poput najsvježije domaće štrudle, ova je pizza sjajan i nešto manje kaloričan način za uživanje u omiljenom fast foodu. Nama dovoljno!
 

 

فلاحي زمان .... يا مشلتت جنان 😋😋

A post shared by 🙌🏻 All That You Crave 🙌🏻 (@asfour_rest) on

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexxl 19:30 15. Lipanj 2017.

    Egipatska pizza? Dobro da ni egipatski čobanac. Zakaj ne bi bil burek? Meni osobno liči na turski soparnik. Dobro da niste napisali "Quiche-Lorraine", majke ti, koju isto "znalci" zovu pizzom, cccccccccc.