Špajza 17. studenoga 2016.

Predstavljen projekt: Okusi zagrebačkoga kraja

foto: Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
U samoborskom eestoranu Samoborska klet dodijeljen istoimeni standard biranim ugostiteljskim objektima s područja Zagrebačke županije.

Brendirani u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“, ovi objekti u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela.

Od toga moraju imati najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije, kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

 | Author: Ribafish foto: Ribafish

Osim toga, objekti moraju zadovoljiti osnovne kriterije kvalitete i sadržajnosti dosadašnje ponude, opće uređenosti i tržišnog ugleda.

Standard „Okusi zagrebačkoga kraja“ nose:

 | Author: Ribafish foto: Ribafish

Bistro Babriga (Velika Gorica)

Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina)

Hotel Bunčić (Vrbovec)

Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad)

Restoran Samoborska klet (Samobor)

Gostionica Kod špilje (Samobor)

Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja)

Restoran Ivančić (Jastrebarsko) 

Ekopark Krašograd (Pisarovina)

Vrijeme je da otkrijete sve ljepote ovog kraja, a najbolji je početak - kroz pun želudac!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.